Felix Decavel
Felix Decavel Stijl 29 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze microscopische handtas kost meer dan jouw jaarsalaris

MSCHF rolt opnieuw van alle tongen in de modewereld. Alleen trok het parodiërende kledingmerk deze keer geen stoute schoenen aan. Heeft een van je vingertoppen toevallig een microscopische handtas nodig? Het kost je slechts een jaarsalaris of twee.

De vorige keer dat MSCHF de krantenkoppen haalde was omwille van hun cartooneske Big Red Boots. Daarvoor choqueerde het controversiële kunstcollectief met custom made sneakers van rapper Lil Nas waarin een druppel menselijk bloed verwerkt zat.

En ook al sleepte Nike het modehuis voor de rechter voor het onrechtmatig aanpassen van deze ‘satanische sneakers‘, heeft MSCHF het nu opnieuw geflikt. Deze keer kwam een handtas van Louis Vuitton in het vizier. Al hadden de baldadige designers meer dan waarschijnlijk een microscoop nodig.

De microscopische handtas van MSCHF

De ‘Microscopic Handbag’ van MSCHF  is gemaakt van fotopolymeerhars met afmetingen van 657 bij 222 bij 700 micrometer. Op schaal is dat vergelijkbaar met ongeveer een stofdeeltje.

mschf, microscopische handtas, jaarsalaris
(Afbeelding: MSCHF)

Het design van de microscopische handtas is gebaseerd het OnTheGo model van Louis Vuitton. Maar net zoals bij Nike het geval was, heeft MSCHF naar verluidt geen toestemming gekregen van het Franse modehuis. Het is dus geen officiële samenwerking.

mschf, microscopische handtas, jaarsalaris
(Afbeelding: MSCHF)

En geloof het of niet, iemand kon deze week daadwerkelijk zijn vingertoppen leggen op de Microscopic Handbag. De handtas werd deze week namelijk geveild voor 63.750 dollar, omgerekend zo’n 58.403 euro. Als onderdeel van de Just Phriends Sale van zijn veilinghuis Joopiter, heeft niemand minder dan Pharrel Williams er dus aardig aan verdiend.

“Een ooit functioneel object als de handtas wordt steeds kleiner en kleiner. Daarom wordt de status ervan ook steeds abstracter tot het puur een symbool van een merk is”, zei MSCHF in een persbericht. “Eerdere kleine leren handtassen hadden nog steeds een hand nodig om ze te dragen – ze werden disfunctioneel, een ongemak voor hun drager.”

Liever iets aan je voeten dan om handen? Ontdek waarom Amsterdam binnenkort in het middelpunt van sneaker-cultuur staat.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.