Stijn Kuster
Stijn Kuster Geld & Carrière 18 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Michael Jordan ‘Rookie Card 1986’ voor miljoenen onder de hamer

Een Rookie Card van Michael Jordan, voorzien van een handtekening, gaat tot wel 3 miljoen dollar (2,85 miljoen euro) opleveren tijdens een veiling. Althans, dat is de schatting van kenners bij veilinghuis Christie’s.

De kaart wekt zowel online als op de redactievloer van Manners Magazine de nodige reacties op. Zij die kind waren in de jaren 80 en 90 kennen de kaartjes nog wel. ‚ÄúIk heb volgens mij nog een bakje op zolder staan‚ÄĚ, klinkt het hier enthousiast. Ondergetekende is nog te jong voor deze nostalgie.

Zeldzame Michael Jordan ‚ÄėRookie Card 1986‚Äô

Dit NBA-kaartje van Michael Jordan, een Rookie Card uit 1986, kwam uit in 2006 tot 2007 (en zit dus niet in dat bakje op zolder). Destijds was het ook al een gewild exemplaar. De kaart kon je bemachtigen door een 20-jarige jubileumkaart uit een pakje te halen. Vervolgens stuurde je deze op naar de fabrikant, Upper Deck. Die ruilde ‚Äėm om voor een ondertekende Fleer-nr. 57.

Gesigneerde Rookie Card, Michael Jordan, kaart, duurste
(Afbeelding: Christie’s)

Er zijn van deze kaart 23 exemplaren uitgegeven. Slechts 14 daarvan zijn in beeld bij verzamelaars. Het NBA-kaartje met Michael Jordan is dus extreem zeldzaam. Daarbij verkeert deze Rookie Card in uitzonderlijk goede staat. Tot zover bekend is dit de op √©√©n na beste Michael Jordan ‚ÄėRookie Card‚Äô ter wereld.

Veel liefhebbers en fans kunnen het NBA-kaartje niet betalen. Maar je kunt de kaart toch bekijken. Van 3 tot 7 juni wordt het exemplaar getoond in de galerie Christie’s Rockefeller Center in New York.

Duurste NBA-kaartje met 23 ooit

Heb je wel een flink vermogen, en wil je investeren in de bijzondere Rookie Card van Michael Jordan, dan kun je van 1 tot 14 juni bieden. Het exemplaar wordt volgens kenners de duurste Jordan-kaart ooit. De waarde wordt tussen de 2 miljoen en 3 miljoen dollar geschat (1,9 en 2,85 miljoen euro). Het record voor duurste Jordan-kaart staat nu op 2,1 miljoen dollar (1,99 miljoen euro). De duurste NBA Trading Card ooit is eentje met Stephen Curry, die 5,9 miljoen dollar opleverde. Bekijk hier de top 10.

Gesigneerde Rookie Card, Michael Jordan, kaart, duurste nb-kaartje
Heb jij deze niet nog gewoon op zolder liggen? (Afbeelding: Christie's)

Tijdens de veiling worden ook andere Michael Jordan-attributen verkocht. Lees en bekijk hier meer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.