Alrik de Jong
Alrik de Jong Netflix 31 mrt 2020

Trailer: Netflix vervroegt première Michael Jordan-documentaire

Netflix heeft de première van de documentaire over de legendarische basketballer Michael Jordan vervroegd. The Last Dance zou eigenlijk pas in de zomer van 2020 op Netflix verschijnen, maar is binnenkort al te zien in Nederland.

In de tiendelige serie staat de imposante carrière van basketballegende Michael Jordan centraal. De documentaire gaat over zijn opkomst in de sport, de successen met de Chicaco Bulls en de groeiende populariteit van de NBA in de jaren 90. ‘His Airness’ heeft zelf meegewerkt aan de docu die maar liefst drie jaar werk kostte.

Michael Jordan-documentaire vervroegd op Netflix

Aanvankelijk zou de Michael Jordan-documentaire in augustus op Netflix verschijnen, maar nu op 20 april. In de Verenigde Staten komt de docu op die datum uit op ESPN. The Last Dance is geregisseerd door filmmaker Jason Hehir, onder meer bekend van de documentaires Finding Hulk Hogan, Jose Canseco: Last Shot en van de documentaireserie 30 for 30.

500 uren aan nieuw beeldmateriaal

Hehir werkte voor The Last Dance volledig in samenwerking met Michael Jordan zelf. Ook Chicago Bulls, de club waarmee Michael Jordan zijn grote successen behaalde, werkt gretig mee mee. Een rits aan basketballers waarmee en waartegen ‘His Airness’ speelde, wordt geïnterviewd. Daarnaast konden de makers putten uit 500 uren aan nieuw beeldmateriaal van het NBA-kampioenschap in het seizoen 1997-1998, dat direct ook het einde van de heerschappij van de Chicago Bulls markeerde.

Trailer The Last Dance

De trailer belooft veel. Kippenvel voor iedereen die van sport houdt (of in de jaren 90 NBA-kaartjes van Michael Jordan en andere NBA-sterren verzamelde). Vandaag over drie weken is de documentaire te zien op Netflix. Maar het watertanden is begonnen.

Meer basketbal op Netflix

Geen geduld tot de première van de Micheal Jordan-documentaireserie The Last Dance? Wees gerust, er is meer basketbal te vinden op Netflix. Zo is At All Costs interessant. Deze onthullende documentaire laat zien hoe de wereld van het Amateur Athletic Union-basketbal de jeugdsport heeft geprofessionaliseerd in de Verenigde Staten. Coach Carter is een leuke film, met Samuel L. Jackson als basketbalcoach.

Check ook deze 21 indrukwekkende sportdocumentaires op Netflix

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trailer: Netflix vervroegt première Michael Jordan-documentaire
Sluiten