Felix Decavel
Felix Decavel Investeren & Beleggen 16 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Voorspeller financiële crisis 2008 zet 1,6 miljard in op nieuwe crash

Michael Burry verwierf een haast mythische status op Wall Street na het voorspellen van de financiële crisis in 2008. En nu heeft de beroemde investeerder bijna al zijn pokerchips ingezet op een nieuwe economische recessie.

Naast ingewijden op de beurs, werd Michael Burry later ook bekend bij het grote publiek. In de film The Big Short acteerde een fenomenale Christian Bale de pannen van het dak als de eigenzinnige maar geniale beursgoeroe.

En hoewel iedereen Michael Burry destijds voor gek verklaarde om tegen de huizenmarkt te wedden, kreeg hij later niet alleen gelijk, maar won hij ook een gigantische zak met geld. Geld dat hij nu massaal heeft ingezet op een nieuwe crash van Wall Street en een daaropvolgende economische recessie.

Michael Burry zet alles in op economische recessie

Of wat dacht je van twee astronomische short-posities tegen de S&P 500 en de Nasdaq 100; de meest toonaangevende aandelenindexen ter wereld? Volgens CNN, die documenten van de SEC inkeek, heeft Michael Burry voor een gezamenlijke waarde van 1,6 miljard dollar ingezet op een nakende economische recessie. Ofwel meer dan 90 procent van zijn totale portfolio. De overige 10 procent zijn voornamelijk long-posities in de zorg- en de reisindustrie met aandelen in onder andere Expedia en MGM Resorts.

Bovendien trekt Michael Burry niet vaak aan het verkeerde eind. Had je tussen mei 2020 en mei 2023 al zijn openbaar gemaakte beleggingen gevolgd, dan zou je per jaar 56 procent rijker geworden zijn. In dezelfde periode had de S&P 500 een rendement van ongeveer 12 procent op jaarbasis.

Op Twitter riep de investeerder zijn 1,4 miljoen volgers in januari al op om aandelen in Wall Street te verkopen. En al kwam hij daar in maart nog op terug, lijkt Michael Burry nu toch overtuigd dat een economische recessie er eerder vroeger dan later zit aan te komen.

Check ook wie de rijkste Afrikaan ter wereld is, inclusief zijn vermogen en vele donaties aan filantropische doelen.

CNNSEC

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.