Alrik de Jong
Alrik de Jong Voetbal 22 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Messi breekt wereldrecord gekookt ei en dat was zeker geen eitje

Lionel Messi heeft na 18 jaar eindelijk behaald waar hij al die jaren voor gevoetbald heeft. De kleine Argentijn heeft op Instagram het wereldrecord van een gekookt ei gebroken, beter bekend als het World Record Egg.

Je moet in een Good Bye, Lenin!-achtige toestand hebben gelegen als je nu nog steeds niet weet dat Lionel Messi zijn saga heeft voltooid door wereldkampioen te worden. Met de wereldbeker in zijn handen heeft de vlo eindelijk een wereldrecord te pakken en dan hebben we het niet over de meest complete prijzenkast.

Messi breekt wereldrecord gekookt ei

Of het ei gekookt is, weten we overigens niet eens zeker. Feit is dat de onderstaande banale foto vier jaar geleden het wereldrecord van Kylie Jenner brak, met de meeste likes ooit op een Instagram-post. Het account was destijds een mysterie en bleek later opgezet door ene Chris Godfrey, werkzaam in de reclamewereld.

Wat begon als een geintje, groeide uit tot een daadwerkelijk wereldrecord. “Zou iets universeels en eenvoudigs als een ei groot genoeg kunnen zijn om dat record te verbeteren?”, vroeg Godfrey zich af. Op dat moment was een foto van Kylie Jenner met haar baby de post met de meeste likes ooit op Instagram, maar tot ieders verbazing doorbrak het eitje alle grenzen. Vier jaar lang was de schil onbreekbaar, maar het World Record Egg bleek niet bestand tegen Messi met de wereldbeker in zijn handen.

Meeste likes ooit op een Instagram-post

Op het moment van schrijven is de onderstaande Instagram-post van Lionel Messi met de wereldbeker 71,3 keer geliket. Het World Record Egg staat op 58,1 miljoen, maar na vier jaar is de buzz rond het ei wel verdwenen.

Nu staat het gekookte ei nog op een tweede plaats, maar een nieuwe Instagram-post van Messi hijgt het World Record Egg ook al in de nek. Deze post betreft een foto van de kersverse wereldkampioen, die uitgeteld in bed ligt met de wereldbeker. De teller staat op 50,9 miljoen likes. Op nummer vier staat ook de Argentijn, die voor Louis Vuitton een potje schaak speelt met Cristiano Ronaldo. Bekijk hier de volledige top 20.

Lees ook wat Messi verdient met zijn dubieuze deal als ambassadeur van Saudi-Arabië.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.