Felix Decavel
Felix Decavel Reizen 31 jan 2023
Leestijd: 4 minuten

De 10 meest gewilde nieuwe vakantiehuizen op Airbnb wereldwijd

Nieuw jaar, nieuwe reisplannen. Maar je kunt beter niet al te lang wachten om een van deze vakantiehuizen te boeken. Dit zijn momenteel de meest gewilde stulpjes op Airbnb, wereldwijd.

Heb je je waardevolle paspoort al aangevraagd? Of gewoon reisinspiratie nodig? Deze nieuwe vakantiehuizen op Airbnb kunnen zelfs wedijveren met de ultra-luxe hotels waar de HBO-serie The White Lotus ingeblikt is.

De meest gewilde vakantiehuizen op Airbnb

Deze paleizen zijn nog maar net aan Airbnb toegevoegd, maar behoren nu al tot de favorieten. Volgens de boekingwebsite zijn dit momenteel de meest gewilde nieuwe vakantiehuizen, gebaseerd op hoe vaak ze op het favorietenlijstje van gebruikers zijn beland. De prijs per nacht hebben we ook direct vermeld, al kan dit afwijken van de data die jij uiteindelijk wenst te reserveren.

Kaapstad, Zuid-Afrika

Deze villa met vijf slaapkamers kijkt uit over Hout Bay Beach. Het vakantiehuis heeft verder een open keuken en een lounge met open haard dat uitzicht biedt op een prachtig panorama van bergen.

Airbnb, vakantiehuis
(Afbeelding: Airbnb)

De grootste slaapkamer van het huis heeft een eigen badkamer, en de overige vier slaapkamers zijn uitgerust met queensize bedden en zij delen twee badkamers.

Prijs op Airbnb: 490 euro per nacht

Vermont, Verenigde Staten

Dit kleine vakantiehuis, met een adembenemend uitzicht, staat in het hart van de Green Mountains in Vermont. Het is gebouwd in Estland en heeft een Scandinavisch ontwerp.

Airbnb, vakantiehuis
(Afbeelding: Airbnb)

Het huis is uitgerust met vloerverwarming en een regendouche, een queen bed, een keuken met een kleine kookplaat en een mini-koelkast.

Prijs op Airbnb: 414 euro per nacht

Nova Scotia, Canada

Dit vakantiehuis was ooit een toren die door boswachters werd gebruikt om bosbranden en stropers op te sporen. Inmiddels wordt het uitzicht voornamelijk gebruikt om van te genieten, terwijl je de pootjes in het bubbelbad laat hangen.

Airbnb, vakantiehuis
(Afbeelding: Airbnb)

Bovendien is de jacuzzi volgens de eigenaren “perfect georiënteerd om de maan en de zon te zien opkomen.”

Prijs op Airbnb: 345 euro per nacht

Georgia, Verenigde Staten

Deze berghut in Blue Ridge, Georgia heeft drie slaapkamers, een stapelbed en drie volledige badkamers. Verder is het vakantiehuis uitgerust met drie zonovergoten terrassen, een hot tub en een vuurplaats.

Airbnb, vakantiehuis
(Afbeelding: Airbnb)

En voor we de belangrijkste voorziening vergeten op te noemen: je vindt er ook een old school arcadekast met Mrs. Pac-Man op om van de reis een ultieme spelervaring van te maken.

Prijs op Airbnb: 162 euro per nacht

Varen, Frankrijk

Deze gerenoveerde 13e-eeuwse molen boven Toulouse heeft een eigen vijver en rivier. Bovendien vind je in het vakantiehuis enkel en alleen hergebruikt meubilair uit de Franse kringloopwinkel.

Airbnb, vakantiehuis
(Afbeelding: Airbnb)

“Het interieur is een fusie van Frans, Marokkaans, Engels en Indiaas, die op de een of andere manier allemaal comfortabel samengaan binnen de rustieke stenen muren van de molen uit de 13de eeuw,” aldus de advertentie.

Prijs op Airbnb: 175 euro per nacht

Brålanda, Zweden

Een ecologisch natuurhuis midden in de Scandinavische bossen? Zijn er nog vluchten vanavond? Je kan er eventueel zelfs een tijdje remote werken.

(Afbeelding: Airbnb)

Dit off-grid vakantiehuis met drie slaapkamers ligt ook nog eens aan een de bergen mét uitzicht op het Vänern-meer.

Prijs op Airbnb: 302 euro per nacht

Californië, Verenigde Staten

Het kan zijn dat je de route naar dit iconische vakantiestulpje maar moeilijk vindt. Het staat dan ook bekend als het Invisible House (het onzichtbare huis) en is ontworpen door filmproducent Chris Hanley. De gespiegelde horizontale wolkenkrabber van 22 verdiepingen is 5.500 vierkante meter groot en staat op een stuk grond van maar liefst 90 hectare.

Airbnb, vakantiehuis
(Afbeelding: Airbnb)

The Invisible House heeft vier slaapkamers en vijf badkamers. Enkele voorzieningen zijn een binnenzwembad van 100 meter, verduisteringsgordijnen met afstandsbediening en een eettafel van 13 meter met een adembenemend uitzicht. En als je helemaal verliefd bent, kan je er voor 18 miljoen euro een permanent vakantiehuis van maken.

Prijs op Airbnb: 2.391 euro per nacht

Hawson, Australië

‘Tiny Homes’ blijven nog steeds winnen aan populariteit. En als je zelf eens wenst te proeven van een minimalistische levensstijl, kan je dit huisje boeken in Australië.

(Afbeelding: Airbnb)

Met een perfecte ligging tussen de bossen, maar toch dichtbij het pittoreske vissersdorp Port Lincoln. Kom je meteen tot rust zónder dat je je hoeft te vervelen op vakantie.

Prijs op Airbnb: 150 euro per nacht

Flores da Cunha, Brazilië

Voor een geïsoleerde maar moderne chalet in Brazilië mag je ons altijd het vliegtuig induwen. En het ligt ook nog eens naast een boerderij.

(Afbeelding: Airbnb)

Bovendien is dit ook nog eens het goedkoopste stulpje op het lijstje: je betaalt hier minder dan 50 euro per nacht.

Prijs op Airbnb: 49 euro per nacht

New Mexico, Verenigde Staten

De Taos Skybox ‘Stargazer‘ is een duurzaam gebouwd vakantiehuis met een slaapkamer en een badkamer op 30 hectare grond. Het heeft ook een volledige keuken, wasserette en – niet onbelangrijk in the middle of nowhere –  snel internet.

(Afbeelding: Airbnb)

Gelegen op meer dan twee kilometer boven zeeniveau, biedt het huis fenomenale uitzichten over de Taos Vallei. Volgens de advertentie is het “speciaal gebouwd om te profiteren van de donkere hemel en de eindeloze vergezichten van het hoge woestijnlandschap.”

Prijs op Airbnb: 106 euro per nacht

Meer bewegen: met deze tips houd je het dit jaar (wel) vol

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.