Felix Decavel
Felix Decavel Eten & Drinken 29 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

De meest bizarre bieren ter wereld: van stierenballen tot rookworst

Heb je ook de buik vol van die normale blonde biertjes die je elk weekend aan de tap van je stamkroeg afschuimt? Misschien kunnen we jouw smaakpapillen wel verleiden met de meest bizarre bieren ter wereld. Ooit al een gerstenatje geproefd dat gemaakt is van stierenballen?

We kunnen niet garanderen dat de bizarre bieren hieronder het ook tot je favorietenlijstje zullen schoppen. Maar goed, verandering van spijs doet niet alleen eten maar ook drinken. Verslik je alleen niet wanneer je te weten komt wat er langs je keel glijdt. Proost!

De meest bizarre bieren ter wereld

Laten we de grootste bierliefhebbers nog even te vriend houden door dichtbij huis te blijven.

1. HEMA rookworst Weizen

Als je iemand bent die graag een braadworst in zijn biertje dipt, loop dan maar alvast naar je lokale HEMA.

bizarre bieren, rookworst, hema
(Afbeelding: vandeStreek bier)

Voor een tientje haal je er meteen vier in huis. Het alcoholgehalte is net zoals een normaal biertje: 5,5 procent. Bestellen kan via deze link. Vier blikjes kosten je 10 euro.

2. Rocky Mountain Oyster Stout

Laat je niet misleiden door de naam. De Rocky Mountain Oyster Stout is niet gemaakt van oesters (die komen we later tegen), maar van dungesneden stierentestikels.

bizarre bieren, rocky mountain oyster stout
(Afbeelding: Wynkoop Brewery)

Aanvankelijk was het biertje bedacht als een 1 aprilgrap maar dankzij de populariteit van onderstaand filmpje, besloot de Wynkoop brouwerij in Denver, Colorado er toch werk van te maken.

Elk jaar wordt er een nieuwe lading bijgemaakt. Maar als je dit bizarre biertje wil proeven, zak je best naar de brouwerij zelf af, aangezien ze vaak meteen uitverkocht zijn. Daar kost een vaasje van deze stieren-stout van 8 procent je 8 dollar.

3. Snake Venom

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is Snake Venom van de Brewmeister Brewery geen slangengif. Alhoewel.

bizarre bieren, snake venom
(Afbeelding: Brewmeister Brewery)

De Snake Venom is met een alcoholpercentage van 67,5 % (!) het zwaarste biertje ter wereld. Er wordt dan ook aangeraden geen heel flesje in één keer te drinken. Via deze link kun je met korting een zeldzaam flesje Snake Venom kopen voor ongeveer 50 euro.

4. Best Maid Sour Pickle Beer

Als je van een hamburger houdt met zure pickles, neem er dan een Best Maid Sour Pickle Beer bij.

best maid sour pickle beer, bizarre biertjes
(Afbeelding: Best Maid Pickles)

Voor 10 dollar kun je een sixpack bestellen. Je kunt ook een bezoekje brengen aan de brouwerij in Dallas, waar je het limited edition-biertje van de tap drinkt. Of het bizarre biertje daardoor ook lekkerder smaakt, laten we in het midden.

5. Porterhouse Oyster Stout

Helaas (?) worden er geen teelballen van boerderijdieren in dit bizarre biertje gedraaid. Maar wel rauwe oesters die tijdens het rijpingsproces aan het brouwsel worden toegevoegd.

bizarre biertjes, porterhouse-oyster-stout
(Afbeelding: Porterhouse Brew Co.)

Als je van deze stout een slokje wenst te slurpen, dan moet je er snel bij zijn. De Porterhouse Oyster Stout is met een prijs van 3,50 euro even snel uitverkocht als dat het bruine goedje door je keelgat verdwijnt.

6. Spicy Nachos

En we sluiten met een goedje af waar zelfs de grootste bierliefhebber koud zweet van krijgt.

spicy nachos, evil twin
(Afbeelding: Evil Twin)

Dit biertje van 5,5 procent uit de Noorse brouwerij Evil Twin smaakt naar pikante nacho’s.

Meer bizarre bieren

Zijn je smaakpapillen na deze kroegentocht intact gebleven? Lees dan dit artikel over de meest zeldzame bieren ter wereld. Of check welke Nederlandse witbieren de beste zijn.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.