Martin de Coninck
Martin de Coninck Disney+ 29 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

5 doodenge horrorfilms op Disney+ voor Halloween 2022

Disney+ is natuurlijk dé streamingdienst waar je Disney-films en aaibare Disney-figuren tegenkomt. Minder snel verwacht je hier ijzingwekkende horrorfilms, maar die zijn er zeker. We geven je vijf heerlijke horrorfilms op Disney+ waarmee je dit Halloween-weekend extra sjeu geeft.

Kun je onderstaande horrorfilms niet vinden op Disney+? Dan heb je waarschijnlijk het leeftijdsslot aan staan en ben je ingelogd met een ‘kinderprofiel’. Die zijn er natuurlijk niet voor niets. Gelukkig kun je extra profielen aanmaken op Disney+, zónder leeftijdsrestrictie. Als het goed is, kun je nu ook alle verknipte films bekijken.

Horrorfilms op Disney+ voor Halloween 2022

Bovenaan de lijst een vrij recente horrorfilm, met superster Kristen Stewart in de hoofdrol.

1. Underwater (2020)

Kristen Stewart, die bekend werd met haar rol als Bella in de The Twilight Saga-films, speelt de hoofdrol in deze onheilspellende horrorfilm die zich afspeelt op de bodem van de Mariana Trench (met 11 kilometer de diepste plek van alle oceanen). De film begint meteen lekker, met een mysterieuze aardbeving die het onderzoekscentrum en de boorinstallatie verwoest. Samen met andere crewleden die nog leven, probeert Norah Price (Kristen Stewart) zich een weg te banen naar de ontsnappingscapsules.

2. What Lies Beneath (2000)

We vervolgen de lijst met horrorfilms op Disney+ met What Lies Beneath. Een heerlijke bovennatuurlijke horrorfilm met een ijzersterke cast en genoeg verrassende plotwendingen. Harrison Ford en Michelle Pfeiffer spelen een stel dat woont in een huis waar het spookt. De vrouw vindt een mysterieuze sleutel en daarmee is de geest uit de fles. Ze lijkt vervolgens een dame te zien verdrinken in het meer, houdt een seance om deze traumatische ervaring te verwerken en herinnert zich ineens dat haar man een affaire had met een van zijn studenten. Voeg hier een geheimzinnige moord en een duister geheim aan toe en het recept voor een heerlijke Halloween-avondje is compleet.

3. 28 weeks later (2007)

De lijst met horrorfilms op Disney+ is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere zombiefilm. 28 Weeks Later is het vervolg op de dystopische zombiefilm 28 Days Later. In het vervolg pakken we draad weer – niet zo vrolijk – op na 28 weken. Het ‘Rage Virus’ lijkt onder controle, nadat het leger een veilige zone heeft ingesteld. Toch gaat het al snel weer mis als twee tieners besluiten hun geïnfecteerde moeder op te zoeken. 28 Weeks Later is een van de betere zombiefilms, mede dankzij een ijzersterke cast die bestaat uit onder anderen Robert Carlyle, Idris Elba en Jeremy Renner.

4. The Sixth Sense (1999)

Wie herinnert zich niet het kleine schattige jongetje die met een trillend stemmetje fluistert: “I See Dead People”. We hebben het natuurlijk over The Sixth Sense met Bruce Willis in de hoofdrol. Deze psychologische horrorfilm houdt je van begin tot eind op het puntje van je stoel. De film ontving lovende kritieken voor het feilloze acteerwerk, de sfeer en de plotwending.

5. Alien Covenant (2017)

Ook liefhebbers van horrorfilms die zich afspelen op verre planeten worden niet overgeslagen in de lijst met beste horrorfilms op Disney+. Alien Covenant is het jongste deel van de Alien-franchise waarin androïde David centraal staat. Of beter gezegd androïden; David uit Prometheus blijkt namelijk ook nog te ‘leven’ en houdt er bijzondere hobby’s op na. Alien Covenant is niet alleen een dikke aanrader voor fans van de franchise, maar voor eenieder die zich wil onderdompelen in een flinke dosis gore tijdens het Halloween-weekend.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.