Alrik de Jong
Alrik de Jong Elektrische fiets 15 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de betrouwbaarste elektrische auto’s volgens ChatGPT

Ook de ware petrolhead zal ooit over moeten op een elektrische auto. Maar wat zijn ‘s werelds betrouwbaarste elektrische auto’s. Voor een onafhankelijk antwoord vroegen we het de kunstmatige intelligentie achter ChatGPT.

Want onafhankelijk en objectief pretendeert ChatGPT nogal te zijn. Wat je de AI-tool ook vraagt, je krijgt eerst een nuance. In dit geval: “De meest betrouwbare elektrische auto kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals merk, model, productiejaar en onderhoudsgeschiedenis. Betrouwbaarheid wordt vaak gemeten aan de hand van verschillende criteria, waaronder de algemene duurzaamheid, de betrouwbaarheid van de elektrische aandrijflijn, de levensduur van de batterij, klanttevredenheid en de kwaliteit van de materialen en technologie in het voertuig.

De betrouwbaarste elektrische auto’s volgens ChatGPT

Duidelijk, het antwoord is politiek correct, precies wat we willen. Volgens ChatGPT hebben de merken Tesla, Nissan, Chevrolet en Hyundai een goede reputatie op het gebied van betrouwbaarheid van hun elektrische auto’s. De kunstmatige intelligentie roemt modellen als de Tesla Model 3 (die vanwege Elon Musk massaal wordt ingeruild), Nissan Leaf, Chevrolet Bolt EV en Hyundai Kona Electric als het gaat om betrouwbaarheid.

Specifieker gevraagd naar een top 10 komt ChatGPT op de onderstaande tien meest betrouwbare elektrische auto’s die je kunt kopen. Disclaimer: wat AI zegt is nog altijd niet 100 procent betrouwbaar, maar het komt steeds dichter in de buurt.

  1. Tesla Model 3
  2. Nissan Leaf
  3. Chevrolet Bolt EV
  4. Hyundai Kona Electric
  5. Kia Niro EV
  6. Volkswagen ID.3 / ID.4
  7. BMW i3
  8. Audi e-tron
  9. Jaguar I-PACE
  10. Ford Mustang Mach-E

Ook bij deze top 10 weer een nuance van ChatGPT. “Het is belangrijk op te merken dat de beoordelingen en ranglijsten van betrouwbare elektrische auto’s kunnen variëren afhankelijk van de bron en de criteria die worden gebruikt voor de beoordeling. Bovendien kunnen deze beoordelingen veranderen naarmate nieuwe modellen worden uitgebracht en auto’s evolueren.

En, niet geheel onbelangrijk: “Hou er rekening mee dat de beschikbaarheid en populariteit van elektrische auto’s per regio kunnen variëren, en nieuwe modellen kunnen zijn uitgebracht na mijn kennisgrens in september 2021.

Meest betrouwbare automerken volgens ChatGPT

Eerder vroeg onze collega Stijn aan ChatGPT wat de meest betrouwbare automerken zijn. En volgens de autokenner, die tegenwoordig voor Autovisie schrijft, heeft kunstmatige intelligentie behoorlijk verstand van auto’s.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.