Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Sport 7 jun 2021
Leestijd: 4 minuten

Mayweather ‘verslaat’ Logan Paul, pakt bizar bedrag en mikt op McGregor

Het gaat goed met de gebroeders Paul. Jake en Logan vulden hun zakken op YouTube en zoeken nu naar nieuwe lucratieve inkomstenbronnen. Beiden zijn zo in de vechtsportwereld beland. Met een overwinning op UFC-vechter Ben Askren maakt Jake Paul het meeste indruk, maar ook Logan heeft het goed voor elkaar. De oudste Paul-telg stond zondag tegenover Floyd Mayweather.

Ondanks zijn weinig indrukwekkende staat van dienst (een gelijkspel en een nederlaag tegen mede-YouTuber KSI) mocht Logan Paul het opnemen tegen misschien wel de grootste vechter aller tijden. Paul heeft een enorme fanschare en die zijn allemaal bereid om de portemonnee te trekken. Vooral de financiële potentie van dit gevecht sprak Floyd Mayweather wel aan, en dus stonden de twee afgelopen weekend tegenover elkaar voor een een vriendschappelijk gevecht.

Sport of entertainment?

Het werd als snel duidelijk dat Floyd Mayweather het voor het geld deed, en niet voor de sportieve uitdaging. Als dat tweede zijn doel was geweest, dan was hij wel op zoek gegaan naar een andere tegenstander. Dit maakte hij voorafgaand aan het gevecht ook al duidelijk. “Ik vecht tegen een YouTuber die denkt dat hij een echte vechter is en ik krijgt er belachelijk veel geld voor,” aldus Mayweather. De onverslaanbare Amerikaan was hier gewoon om een beetje een show te geven en vooral om zijn zakken te vullen.

Dat was ook te zien tijdens het gevecht. Alle acht rondes werden vakkundig gecontroleerd door Floyd Mayweather. Hij liet Logan Paul in zijn waarde door hem niet knock-out te slaan. Hij gaf zijn tegenstander zelfs de ruimte om een aantal stoten te plaatsen. Logan Paul deed absoluut zijn best, maar was vooral heel wild. Je kunt dan altijd een gelukstreffer hebben, maar niet als je tegen een grootheid als Floyd Mayweather vecht.

Mayweather pakt megabedrag

In de latere rondes kakte het gevecht wat in en vond Floyd Mayweather het ook wel mooi zo. Hij kreeg Logan Paul niet tegen de grond, maar iedere ronde was hij de baas. Omdat het een vriendschappelijk gevecht was, werden er geen scores bijgehouden. Er kwam geen knock-out (of toch wel?) en dus ook geen officiële winnaar. Het was echter overduidelijk dat Floyd Mayweather veel te sterk was voor de YouTuber.

De uitslag kan hem waarschijnlijk ook maar weinig schelen. Floyd Mayweather kwam voor het geld, en dat gaat hij krijgen ook. De bokslegende ontvang naar verluidt een basissalaris van vijf miljoen dollar voor het gevecht. Niet slecht voor een oefenpotje, maar dit is nog lang niet alles. Mayweather krijgt ook nog 50% van de zogenaamde pay-per-view sales (de betalende televisiekijkers). Hierdoor komt het totaalbedrag naar verwachting op 100 miljoen dollar.

Ook Logan Paul vult zijn zakken

Logan Paul moet het uiteraard met minder doen, maar ook hij loopt flink binnen. De YouTuber krijgt 250.000 dollar voor het gevecht en 10% van de pay-per-view sales. In totaal komt hij dan op zo’n twintig miljoen dollar. Een vijfde van wat Floyd Mayweather krijgt, maar nog steeds een bizar bedrag voor iemand die pas twee keer eerder in de ring stond. Je kunt je dan ook wel afvragen of dit echt sport is, of gewoon entertainment.

Floyd Mayweather Logan Paul Conor McGregor
Floyd Mayweather vs. Logan Paul (Afbeelding: AFP / Chandan Khanna)

Gelukkig lijkt Floyd Mayweather ook verder te kijken dan dit soort makkelijke bijbaantjes. Zo hint de Amerikaan naar een rematch tegen Conor McGregor. Mayweather stond in 2017 ook al tegenover de voormalig UFC-kampioen en won toen op jurybeslissing. Sindsdien zijn beide kemphanen hun eigen kant op gegaan, maar hebben ze elkaar nooit helemaal los kunnen laten.

Komt er rematch tussen Mayweather en McGregor?

In aanloop naar het gevecht tegen Logan Paul liet Floyd Mayweather weten open te staan voor een tweede gevecht tegen Conor McGregor. Ook The Notorious ziet dit wel zitten. Hij is ervan overtuigt dat hij “de puzzel kan kraken” en Mayweather kan verslaan in een rematch.

Mayweather sloeg Logan Paul knock-out (maar dat heb je waarschijnlijk gemist)

Toch moet er nog een hoop gebeuren voordat de twee daadwerkelijk tegenover elkaar komen te staan. Floyd Mayweather heeft waarschijnlijk wel ruimte in zijn agenda, maar dat is bij Conor McGregor zeker niet het geval. De Ier staat op 10 juli tegenover Dustin Poirier en hoopt met een overwinning een kans op de UFC-titel in de wacht te slepen. Daarnaast aast er nog iemand op een gevecht tegen McGregor, namelijk Jake Paul. En die heeft een slinks truc bedacht om The Notorious over te halen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.