Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 18 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Peter Gillis koopt pijlsnelle recordauto: ‘Beter dan mijn Ferrari’

Peter Gillis, bekend van de realityshow Massa is Kassa, heeft weer eens een nieuwe auto aan zijn wagenpark toegevoegd. Ditmaal reed hij voor aankoop een rondje over het circuit van Zandvoort.

Het is dan ook niet zomaar een sportwagen, maar een Mercedes-AMG GT Black Series. Een auto die destijds het snelste productievoertuig was op de Nürburgring Nordschleife. De vanafprijs is in Nederland 420.982 euro, maar vermoedelijk heet Peter Gillis er een stuk meer voor betaald.

Peter Gillis shopt een Mercedes-AMG GT Black Series

Hoewel de recordtijd van 6 minuten en 44,97 seconden (zie de video hieronder) inmiddels gebroken is door de Porsche 911 GT2 RS, is de nieuwe auto van Peter Gillis een behoorlijk snelle bolide.

De Massa is Kassa-ster reed voordat hij de auto kocht een bijzondere proefrit. “Samen met Tom Coronel testte ik de Mercedes-AMG GT Black Series op het circuit van Zandvoort”, zegt Peter Gillis tegen Manners Magazine. De auto staat nog niet bij hem op de oprit. “Ik heb de auto een paar weken geleden gekocht, maar ik moet ‘m nog ophalen”, zegt hij.

Niet de enige GT van de Massa is Kassa-ster

De Mercedes-AMG GT Black Series is niet de enige supersnelle Gran Turismo die hij in zijn wagenpark heeft. Eerder kocht Peter Gillis al een Ferrari 812 GTS. Dit Italiaanse raspaard kan volgens de miljonair niet tippen aan de Mercedes. “De Ferrari is op de rechte stukken vlot, maar in de bochten maakt de Italiaan geen schijn van kans. De Mercedes is gewoon te snel.”

Peter Gillis, Massa is Kassa, wagenpark, auto's, motoren
Jawel, deze auto rijdt Peter Gillis nu (Afbeelding: Mercedes-Benz)

Hoewel de Mercedes sneller is in de bochten, heeft-ie vier cilinders minder dan de 812. De AMG biedt 730 pk en 800 Nm koppel, afkomstig uit een V8 met een slagvolume van 4.0 liter, voorzien van twee turbo’s. Met deze krachtcentrale sprint de Duitser in 3,2 seconden naar de 100 kilometer per uur. De topsnelheid bedraagt 325 kilometer per uur.

6 vragen aan Massa is Kassa-ster Peter Gillis: ‘Ik ben een straatvechter’

Naast twee supersnelle sportwagens heeft hij als daily driver een Rolls-Royce Phantom. Deze luxe bolide heeft net als de Ferrari een dikke V12, maar dan met een slagvolume van 6.75 liter.

Mercedes-Benz S-Klasse blijft dé auto voor Peter Gillis

Hoewel menigeen droomt van zo’n wagenpark, is Peter Gillis diep van binnen verknocht aan de Mercedes-Benz S-Klasse. “Ik droom niet echt van auto’s en kijk bij aankoop of het een slimme investering is. Toch blijft de Mercedes S-Klasse echt geweldig. Ik zag er laatst een staan bij mijn vaste dealer en ik dacht: dit is toch wel dé auto.”

Peter Gillis, auto, Mercedes-Benz AMG GT Black Series
(Afbeelding: Mercedes-Benz)

De bizar omvangrijke motorcollectie van Peter Gillis

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.