Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

De Marvel-films en series zijn al verder vooruit gepland dan je denkt

Het Marvel Cinematic Universe (MCU) is een creatief experiment van historische proporties. Kevin Feige, baas van Marvel Studios en de architect achter het MCU, schreef en schrijft nog steeds filmgeschiedenis. Andere grote Hollywood-studio’s kunnen enkel jaloers toekijken.

Vanaf komende vrijdag wordt het MCU zelfs nog omvangrijker. Dan gaat namelijk de nieuwe Marvel-serie WandaVision van start op Disney+. De eerste reacties zijn zeer positief, dus dat belooft veel goeds. De vele aangekondigde Marvel-series die naar Disney+ komen spelen een net zo belangrijke rol als de bioscoopfilms.

De toekomst van het Marvel Cinematic Universe

Fans van superheldenfilms gaan dus mooie jaren tegemoet. De vraag is: kan Kevin Feige ook de komende tien jaar de touwtjes zo strak in handen houden? Endgame was een masterclass in het samenbrengen van vele verhaallijnen, een climax van jewelste. Kan hij dat trucje herhalen?

Wij kunnen pas over jaren een antwoord geven op die vraag, maar Feige is er al druk mee bezig. Hij heeft namelijk tijdens een interview met Collider onthuld hoe ver Marvel Studios al vooruit heeft gepland.

Kevin Feige zit al in 2027

“Het verschilt, maar over het algemeen zijn we altijd ongeveer vijf tot zes jaar verder dan wat we hebben aangekondigd,” aldus Feige. Oftewel, als je de Marvel-film pakt die als laatste is aangekondigd, dan kun je daar zes jaar bij optellen. Dan heb je het jaar te pakken waar de studio al concrete plannen voor heeft.

Dat betekent dat Marvel Studios qua release dates al de route van het MCU heeft uitgestippeld tot 2026/2027. Qua overkoepelende verhaallijn zelfs al een stuk verder, tot diep in Phase 5. Dan hebben we het echter vooral over de grote lijnen.

MCU Kevin Feige. Marvel Star Wars
Kevin Feige (Afbeelding: EPA/ETIENNE LAURENT)

X-Men

Details kunnen nog veranderen. Mijlpalen en grote momenten staan al op papier, maar de weg er naar toe kan nog anders ingevuld worden door bijvoorbeeld regisseurs. Een concreet voorbeeld daarvan is Inhumans. Die film werd officieel aangekondigd, maar werd uiteindelijk getransformeerd tot een serie op het Amerikaanse netwerk ABC.

De komende jaren zijn qua plannen extra interessant. 2026/2027 betekent dat Feige al concrete plannen heeft voor het introduceren van de X-Men en Deadpool in het MCU. Dat geeft Feige in hetzelfde interview zelfs toe: “We hebben een goed gevoel over waar we naar toe willen met de X-Men en wanneer dat gaat gebeuren.”

De plannen zijn er dus al, de grote vraag is echter: wanneer gaat de huidige pandemie het ook toelaten? Dat is een factor waar zelfs meesterplanner Kevin Feige geen controle over heeft. Gelukkig hebben we Disney+ nog.

👀Check ook: Fans sabelen nieuwe Marvel-serie Disney+ neer op Twitter

Collider

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.