Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 18 jun 2021
Leestijd: 4 minuten

Black Widow: de eerste reacties op Marvel’s nieuwe film zijn binnen!

De eerste reacties van critici op Black Widow zijn binnen! De Marvel-film komt komende maand uit in de bioscoop en op Disney+, maar is de prequel ook het kijken waard? We vatten de eerste reacties voor je samen.

Na meer dan een jaar uitstel is het op 9 juli eindelijk zo ver. Dan komt Black Widow, de eerste Marvel-film sinds de zomer van 2019, uit in de bioscopen én op Disney+.

Marvel’s Black Widow komt eindelijk uit

Al kun je de actiefilm dan niet direct gratis streamen. Black Widow komt in de eerste instantie namelijk uit in Premiere Access. Oftewel, bijbetalen. Gelukkig zijn we er al achter gekomen wanneer je de Marvel-film wél gratis kunt streamen op Disney+, zoals je hier kunt lezen.

Als we de eerste reacties moeten geloven is het echter een film die je in de bioscoop wilt gaan zien. Ja, de Marvel Cinematic Universe-series van de afgelopen maanden waren spectaculair, maar Black Widow laat zien dat het witte doek toch echt andere koek is.

Eerste reacties!

Dat hoef je niet van ons aan te nemen. In tegendeel. Amerikaanse recensenten hebben namelijk al de kans gekregen om de film te checken. Het duurt nog even voor ze hun volledige recensies mogen publiceren, maar de eerste reacties van journalisten zijn al op Twitter verschenen.

We zullen je niet langer in spanning laten zitten: alles wijst erop dat Marvel Studios na twee jaar afwezigheid weer in de bioscoop gaat scoren.

Geweldig van begin tot eind

Brandon Davis van ComicBook vat het voor je samen:

Black Widow is een van Marvel’s beste solofilms. De film is geweldig, van begin tot eind. Uitstekende verrassingen, emotionele karaktermomenten, stoere actie en Scarlett Johansson kan eindelijk alles in de rol geven. Regisseur Cate Shortland nailed it. Bravo.”

Ook Jason Guerrasio van Insider is razend enthousiast. Hij prijst net zoals andere critici Florence Pugh, die het stokje van Natasha Romanoff en daarmee Scarlett Johansson over lijk te gaan nemen:

“Mix de Jason Bourne-films, FX’s The Americans en MCU-verhalen en je krijgt #BlackWidow (of hoe ik het vanaf nu zal noemen, “The Moment Florence Pugh Took Over The World“) … Blijf zeker zitten voor de postcredits-scene!”

Wie is de echte ster?

Sterker nog, het is de vraag of Johansson wel echt de ster van deze film is. Germain Lussier van Gizmodo en io9:

“Marvel-fans zullen echt genieten van #BlackWidow. Veel vragen worden beantwoord en er is veel coole actie. Het grote probleem is dat we Nat nu zo goed kennen, dat ze enorm wordt overschaduwd door bijna alle anderen in haar eigen film. Vooral Florence Pugh. Een solide toevoeging aan het MCU.”

Serie of film?

Is dan iedereen positief? Over het algemeen wel, maar er zijn een paar uitzonderingen. Hoai-Tran Bui van Slashfilm merkt bijvoorbeeld op dat Black Widow misschien een Disney+-serie had moeten worden:

BLACK WIDOW wil BOURNE IDENTITY zijn, maar eindigt meer als BOURNE LEGACY. De grootste “had een Disney+ show moeten zijn”-energie.”

Ouch. Ook verschillende journalisten die wél te spreken zijn over de film, merken op dat Marvel Studios eigenlijk veel te laat is met deze solofilm. Dit had al in 2013 moeten gebeuren:

“Ik denk dat timing de grootste aartsvijand van #BlackWidow is. Het is duidelijk een prequel, maar het voelt een beetje uit de pas met de rest van fase vier. Als je de voorkeur geeft aan spionageacties boven multiversale bureaucratie, dan is dit jouw film,” aldus Dan Casey van Nerdist.

Verouderd

Julia Alexander van IGN valt ook over de timing, ondanks dat ze ook razend enthousiast over de film zelf is:

“Ik vond Black Widow erg leuk!! (…) Dat gezegd hebbende, ik wou dat ik deze Black Widow-film in 2013 had gekregen. Er zijn aspecten die in fase twee zouden hebben gewerkt en die in fase vier verouderd aanvoelen. Bijna “te weinig, te laat”. Toch – Pugh’s Yelena is een geweldige nieuwe MCU-toevoeging die me erg enthousiast maakt voor wat de toekomst biedt.”

Black Widow: vanaf deze datum stream je de Marvel-film gratis op Disney+

Alle reacties op een rijtje

Al met al lijkt Marvel een solide film gemaakt te hebben. Vanaf 9 juli kun je zelf een oordeel gaan vellen. We zetten hieronder alle reacties die we hebben kunnen vinden op een rijtje:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.