Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 28 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Zuckerberg en Bezos miljarden rijker na koerssprong Meta en Amazon

Mark Zuckerberg is volgens de Bloomberg Billionaires Index 10,2 miljard dollar rijker geworden, terwijl het vermogen van Jeff Bezos met 4,75 miljard dollar is gestegen. Heeft te maken met de enorme koerssprong van hun respectievelijke bedrijven Meta en Amazon.

Zuckerberg en Bezos zijn de grootste groeiers onder de vijfhonderd rijkste mensen op aarde. Voor hen is het een schijntje, maar 10 miljard of de helft daarvan is toch best een aardige bijkomstigheid voor het weekend.

Koerssprong Meta en Amazon

Zo maakte Meta Platforms donderdag een flinke koerssprong. Het moederbedrijf van Facebook en Instagram steeg bijna 14 procent op de aandelenbeurs van New York nadat het hogere inkomsten had gerapporteerd. Dat kwam onder meer doordat adverteerders weer meer geld uitgaven bij het bedrijf van Mark Zuckerberg.

Amazon, dat na het slot van de beurs met resultaten komt, werd 4,6 procent hoger gezet. Beleggers hopen dat ook dat techbedrijf geprofiteerd heeft van meer reclamegeld. Oprichter Jeff Bezos is niet meer de CEO van het bedrijf, maar nog altijd grootaandeelhouder.

De groei van Amazon kwam onder meer door advertentiesystemen die op basis van kunstmatige intelligentie (AI) werken, stelde topman Andy Jassy. Daardoor kan het bedrijf gerichtere reclames aanbieden en betalen adverteerders meer. Maar ook de cloudtak groeide stevig, ondanks terughoudendheid bij bedrijven om diensten af te nemen. Ook hier speelt de toegenomen aandacht voor AI-systemen een rol.

Zuckerberg en Bezos niet bovenop de apenrots

Ofschoon Mark Zuckerberg en Jeff Bezos er miljarden bijkregen, zit Bernard Arnault nog altijd bovenop de apenrots der rijkste personen op aarde. De LVMH-topman heeft op het moment van schrijven een vermogen van 208 miljard dollar. Iets daaronder zit Elon Musk op zijn borst te kloppen met 162 miljard dollar.

Amazon-oprichter Bezos staat met 133 miljard dollar op een derde plek en Meta-baas Zuckerberg moet het met zijn bescheiden vermogen van 87,3 miljard dollar doen met de twaalfde plek. Bekijk in deze visualisatie hun rijkdom in perspectief.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.