Tessa Ham
Tessa Ham Crypto 10 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

35-jarige magazijnmanager dankzij Shiba Inu-crypto met pensioen

Een 35-jarige vader genaamd Rob investeerde 8.000 dollar (bijna 7.000 euro) in Shiba Inu. Een riskante zet, die hem veel heeft opgeleverd. Rob is door zijn investering namelijk miljonair.

Op 35-jarige leeftijd heeft hij gedag gezegd tegen zijn baan als magazijnmanager en is hij vervroegd met pensioen gegaan.

Investering in Shiba Inu

Zes maanden geleden besloot Rob onderzoek te doen naar verschillende cryptocurrencies. Op dat moment had hij tienduizenden dollars gespaard om zijn jonge zoon een betere toekomst te kunnen geven. Dat was ook precies de reden dat hij geïnteresseerd was in crypto.

Na het lezen van de whitepaper van Shiba Inu was hij hooked. De magazijnmanager besloot geleidelijk 8.000 dollar van zijn spaargeld te investeren. Hoewel hij goed zijn research had gedaan en niet meteen al zijn geld in de munt had gestoken, begreep hij hoe riskant de zet was. “Aan het begin controleerde ik elk uur mijn rekening om te zien of ik nog winst had”, zegt hij tegen Fortune.

En die winst was er; de waarde van Shiba Inu bleef maar stegen. “Ik kom uit een arm gezin”, zegt hij. “Ik had nooit durven dromen dat ik op een dag zoveel geld zou hebben.” Op dat moment besloot hij 500.000 dollar aan Shiba Inu te verkopen en dat op zijn bankrekening te laten storten. Aan Forbes vertelt hij dat hij ‘bleef huilen’ van geluk als hij naar zijn bankrekening keek.

Na een nieuwe koersstijging heeft Rob nog steeds voor 1 miljoen dollar aan Shiba Inu, blijkt uit documenten die zijn ingezien door Fortune. Als hij al zijn geld had laten staan, had hij dus nog veel meer kunnen verdienen. Maar ondanks dat is hij blij met het resultaat. Rob heeft inmiddels zijn baan als magazijnmanager opgezegd om veel tijd met zijn zoontje te kunnen doorbrengen.

Vervroegd met pensioen na riskante gok

Rob is niet de enige die dankzij een riskante gok (want dat is het eigenlijk) miljonair is geworden. Bij zo’n verhaal is het verleidelijk FOMO te voelen en geld te investeren in Shiba Inu of een andere crypto, maar het is goed om te onthouden dat het ook compleet de andere kant op kan gaan.

Een goed voorbeeld is Bernard (achternaam onbekend), die 24.000 euro in een Squid Game-crypto investeerde, nadat de koers met 49.000 procent steeg. Vervolgens zag hij zijn spaargeld verdampen. Ook in crypto investeren?

Wat zit achter de krankzinnige koersstijging van Shiba Inu?

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.