Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 11 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze supercar uit Fast and Furious 7 kun je kopen als NFT

Na een naaktmodel, simpele kunst en het eerste bericht op Twitter is er nu ook een supercar te koop als NFT. Niet zomaar een wagentje, want we hebben het hier over de Lykan Hypersport uit Fast and Furious 7.

Van de auto zijn er volgens de fabrikant slechts zeven gemaakt. Daarnaast zijn er speciaal voor Fast and Furious 7 tien exemplaren gemaakt.

Gehavend uit de Fast and Furious-opnames

Sommige hiervan zijn totaal verwoest tijdens de opnames, andere waren enkel rollende carrosserieën. De Lykan Hypersport die als NFT te koop staat, lijkt in ieder geval hetzelfde interieur en exterieur te hebben als de productiemodellen.

Toch ziet het exemplaar er niet meer helemaal ‘fris’ uit. Tijdens de opnames van Fast and Furious heeft de auto duidelijk wat schade opgelopen. Zo zijn er geen buitenspiegels meer aanwezig op de auto en zit het glas en de lak vol krassen. In het interieur mist het instrumentenpaneel en het infotainment-scherm is beschadigd.

Andere motor dan de normale Lykan Hypersport

De Fast and Furious-auto heeft daarnaast een andere motor. Een productiemodel van de Lykan Hypersport heeft een 3.7 liter zescilinder motor met twee turbo’s. Deze zou 769 pk leveren, al zijn er twijfels over of deze auto dit vermogen echt heeft en of de auto niet extreem snel oververhit raakt met dit vermogen.

W Motors Lykan Hypersport Fast and Furious 7, NFT
(Afbeelding: Wheelsage)
W Motors Lykan Hypersport Fast and Furious 7, NFT
(Afbeelding: Wheelsage)

In de advertentie voor de NFT-veiling staat dat de stuntauto in ieder geval niet beschikt over dit vermogen. De auto heeft een 2.7-liter zescilinder, goed voor slechts 240 pk.

Supercar te koop als NFT

Ondanks alle gebreken van de Lykan Hypersport uit Fast and Furious heeft, wordt er een verkoopprijs van tussen de 750 duizend en 2,5 miljoen dollar verwacht. De auto wordt verkocht als NFT. Naast de auto zelf krijgt de hoogste bieder digitale bestanden met onder andere een collage van de auto. Geen idee wat een NFT is? In dit artikel lees je meer.

NFT-hype slaat door: echt huis te koop als non-fungible token

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.