Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 8 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Locked Down: Bourne-regisseur verrast met thriller vol grote namen

Edge of Tommorow, The Bourne Identity, Mr. & Mrs. Smith: de kans is groot dat je wel eens een film van Doug Liman hebt gezien. De 55-jarige regisseur heeft op vrij consistente wijze de afgelopen twee decennia de bioscopen gedomineerd.

Ook Liman moet echter met zijn tijd meegaan, zeker nu de meeste bioscopen internationaal hun deuren hebben gesloten. Dat doet hij met Locked Down, een toepasselijke thriller die regelrecht naar HBO Max gaat.

Locked Down

Locked Down is een romantische komedie met een thriller-sausje. Liman heeft een mooie cast samen weten te stellen met Anne Hathaway (Ocean’s 8) en Chiwetel Ejiofor (Doctor Strange) in de hoofdrol. Ook de rest van de cast zit propvol bekende namen: onder andere Sephen Merchant (Logan), Ben Kingsley (Iron Man 3), Ben Stiller (Brad’s Status) en Lucy Boynton (Bohemian Rhapsody) spelen een rol.

Allemaal leuk en aardig, maar met enkel grote namen kom je er niet. Waar gaat Locked Down eigenlijk over? Net als ze besluiten te scheiden, ontdekken Linda (Hathaway) en Paxton (Ejiofor) dat het leven andere plannen heeft in lockdown.

Geen spoilers

Opeens moeten ze verplicht blijven samenwonen. Dat blijkt een uitdaging te zijn, maar gevoed door poëzie en overvloedige hoeveelheden wijn, zal het hen op de meest verrassende manier dichter bij elkaar brengen.

Kijk, dat kunnen we waarderen: een synopsis die het mysterie in stand houdt en eens niet de halve film al spoilt. Let op Hollywood! Hetzelfde kunnen we helaas niet zeggen van de onderstaande trailer. Waar het thriller-element vandaan komt wordt daarin namelijk wel duidelijk. Je bent gewaarschuwd!

HBO Max

Locked Down is vanaf donderdag 14 januari beschikbaar op HBO Max. In Nederland zullen we nog even geduld moeten hebben. De Netflix-killer van HBO komt namelijk wel naar Europa, maar pas ergens later dit jaar. Nog even afwachten dus. Gelukkig zijn er nog vele andere grote films om 2021 naar uit te kijken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.