Felix Decavel
Felix Decavel Architectuur 12 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Messi koopt miljoenenvilla in Miami en je kunt binnenkijken

Bij een royale intrede hoort uiteraard een passend kasteel. En daar heeft koning voetbal nu ook zijn intrek genomen. Dit is de nieuwe villa van Lionel Messi in Miami, op zo’n twintig minuutjes rijden van het stadion.

Althans, het oude stadion. Vanaf 2025 zal de Vlo te bewonderen zijn in een ultramoderne voetbaltempel ter waarde van 1 miljard. Hopelijk vindt Messi het niet erg om dan een uurtje langer te pendelen.

Mansion van Lionel Messi in Miami

De riante villa ligt aan het water in een zogeheten gated community in Fort Lauderdale, een stad ten noorden van Miami. Alleen inwoners en gasten krijgen toegang tot de Bay Colony, dus helaas zal je er geen ‘belletje trek’ kunnen spelen.

Aan Forbes bevestigde het makelaarskantoor dat Lionel Messi 10,75 miljoen dollar heeft betaald voor zijn nieuwe stulpje, omgerekend zo’n 10 miljoen euro. De villa heeft een woonoppervlakte van 1 vierkante kilometer en staat op een perceel van ongeveer 2 vierkante kilometer. De eigendomsbelastingen zijn dan ook niet min, al zal zijn gevulde bankrekening weinig last ondervinden van deze jaarlijkse afschrijving van 83.400 dollar.

Het compound-complex telt verder 8 slaapkamers, 9,5 badkamers, een zwembad en een garage waar drie van zijn bolides in passen. Daarnaast kan Lionel Messi gebruik maken van twee aanlegplaatsen voor een van zijn superjachten, is er een spa om de spieren te ontspannen en kan hij los in een ultramoderne fitnessruimte om de conditie ook buiten het seizoen te onderhouden. Check in de fotogalerij hieronder enkele kiekjes van zijn nieuw optrekje in Miami.

Vastgoedportfolio van Messi

Hoeveel vastgoed de superster in zijn bezit heeft is onduidelijk. Uit een artikel van Architectural Digest weten we dat hij twee jaar geleden nog 7,3 miljoen dollar neertelde voor de gehele negende verdieping van een ultraluxe appartementencomplex, evenwel op een boogscheut van Miami.

Ook zou Lionel Messi nog steeds in het bezit zijn van een huis in Barcelona ter waarde van 7 miljoen, en heeft hij een mega-complex laten bouwen in Rosario, zijn thuisstad in Argentinië.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.