Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 26 feb 2023
Leestijd: 4 minuten

7 van LEGO’s mooiste auto-bouwsets voor volwassenen

De nieuwe sets van LEGO vliegen je om de oren, waardoor het soms lastig is het actuele aanbod bij te houden. We helpen je (verlanglijstje) een handje door de zeven tofste voertuigen, vooral auto’s, van LEGO voor je op een rijtje te zetten.

LEGO focust zich al enkele jaren steeds meer op volwassenen, met zeer gedetailleerde sets waar vaak een astronomisch prijskaartje aan hangt. Ons hoor je echter niet klagen, want de (door fans ontworpen) pareltjes vliegen je om de oren. Onze favorieten blijven echter de sets die je innerlijke kind bedienen, en dat komt meest voor bij de voertuigen van de Deense fabrikant. Met autootjes spelen, maar dan in een volwassen en uitdagendere vorm.

LEGO’s autosets voor volwassenen

Gelukkig heeft LEGO die in alle soorten en maten. Van replica’s van iconische filmbolides tot realistische miniatuurversies van racewagens die in samenwerking met de echte autofabrikant zijn ontwikkeld. We zetten onze zeven favoriete LEGO-auto’s voor volwassenen voor je op een rijtje. Allemaal zijn op het moment van schrijven nog beschikbaar bij LEGO zelf.

LEGO 76240 DC Batman Batmobile Tumbler

We trappen af met de droom van elke superhelden-fanaat: de Batmobile. Dan hebben we het specifiek over de ultieme versie van het iconische voertuig, de Tumbler, zoals ie rondscheurde in de Dark Knight-trilogie van Christopher Nolan. Onlangs voorzag LEGO dit imposante model van een modern tintje met een gewilde heruitgave. Met maar liefst 2049 steentjes bouw je een 45 centimeter lange replica van de Batmobile. Een museumwaardig naambordje maakt het geheel helemaal af. Mooi meegenomen: tot 3 maart krijg je er een gratis verhuiswagen bij, zolang de voorraad strekt. Zo kun je Batman helpen verhuizen.

💰 Prijs: 269,99 euro bij LEGO 

LEGO voertuigen volwassenen auto's
🚗 (Afbeelding: LEGO)

LEGO 42127 DC The Batman Batmobile

Vind je de Tumbler toch iets te veel van het goede, vooral wat de prijs betreft? Dan hebben de Denen gelukkig ook een iets prettiger geprijsd alternatief: de Batmobile waarin Batman rondreed in The Batman. Oftewel, de versie van Matt Reeves, met Robert Pattinson als Bruce Wayne. Met 1360 steentjes zet je de flink aangepaste sportwagen in elkaar, inclusief details zoals oplichtende onderdelen en een bewegende 8-cilindermotor die je kunt bewonderen.

💰 Prijs: 99,99 euro bij LEGO 

LEGO voertuigen volwassenen auto's
🚗 (Afbeelding: LEGO)

LEGO 76911 007 Aston Martin DB5

Ben je niet zo van de superhelden? Dan is deze Aston Martin DB5 absoluut het scoren waard. Precies, de bolide van James Bond, en dan specifiek de klassieke wagen waarin Daniel Craig in actie kwam in No Time to Die. Je krijgt er zelfs extra nummerplaten bij, zodat je zelf je favoriete Bond-film tot leven kunt brengen. Ook is deze betaalbare replica het perfecte cadeautje voor je neefje of nichtje: auto’s uit de Speed Champions-serie zijn namelijk zo vormgegeven dat ze stevig genoeg zijn om mee te spelen. Niet alleen om naar te kijken. Het beste van beide werelden, zou je kunnen stellen.

💰 Prijs: 24,99 euro bij LEGO 

LEGO voertuigen volwassenen auto's
🚗 (Afbeelding: LEGO)

LEGO 42115 Lamborghini Sián FKP 37

Voor de echte LEGO-voertuigen voor volwassenen kom je al snel bij LEGO Technic uit. De technischere onderdelen lenen zich perfect voor het nabouwen van gedetailleerde racewagens. De Deense fabrikant heeft een langlopende serie met schitterende bolides, die stuk voor stuk honderden euro’s kosten. Dat geldt ook voor deze Lamborghini Sián FKP 37, een zestig centimeter lang model dat uit meer dan 3600 steentjes bestaat. Hier ben je een flink aantal avonden zoet mee!

💰 Prijs: 449,99 euro bij LEGO 

LEGO voertuigen volwassenen auto's
🚗 (Afbeelding: LEGO)

LEGO 42143 Ferrari Daytona SP3

We gaan van Lamborghini naar Ferrari, voor deze Ferrari Daytona SP3. Een klassiek-rood racemonster vol realistische details. De zuigers van de V12-motor bewegen echt, het stuur heeft daadwerkelijk invloed op hoe de wielen staan en er zit een sequentiële versnellingsbak met acht versnellingen in verwerkt. Ook heeft de replica net zoals de echte supercar vlinderdeuren die je kunt openen. De Daytona SP3 is in nauwe samenwerking met Ferrari ontwikkeld, en dat merk je aan alle kanten. Een echt collector’s item!

💰 Prijs: 449,99 euro bij LEGO 

LEGO voertuigen volwassenen auto's
🚗 (Afbeelding: LEGO)

LEGO 42151 Bugatti Bolide

Gelukkig is niet elke auto van LEGO Technic meteen peperduur. Voor vijf tientjes kun je ook al een Bugatti scoren, al moet je dan wel inleveren op het aantal details en de omvang van het model in kwestie. Dan hebben we het over de Bugatti Bolide, een recent model van 4 miljoen euro die tijdens het 36e Festival Automobile International werd uitgeroepen tot mooiste hypercar. Met 905 steentjes en een stuk minder euro’s kun je de hypercar nu zelf in elkaar zetten. Inclusief meer details dan je van een dergelijke schaal zou verwachten.

💰 Prijs: 49,99 euro bij LEGO 

lego technic, betaalbare bouwset, bugatti bolide
🚗 (Afbeelding: LEGO)

LEGO 42140 Transformatievoertuig

LEGO roept al decennia dat je alles met de plastic bouwsteentjes kunt maken. Dus waarom zou je je laten beperken door wat er in het echte leven mogelijk is? Laat je innerlijke kind los met dit ‘Transformatievoertuig’, dat je met je smartphone kunt besturen, als een echt op afstand bestuurbare raceauto, maar dan anno 2023. Eigenlijk bouw je er zelfs twee, want de ‘transformatie’ in de naam van deze set komt voort uit het feit dat het monster letterlijk uit twee auto’s bestaat. Rijd tegen een muur op, en de rupsbanden zorgt ervoor dat het voertuig omvalt en daarmee transformeert.

💰 Prijs: 149,99 euro bij LEGO 

LEGO voertuigen volwassenen auto's
🚗 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.