Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 15 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Thuis op vakantie: LEGO onthult Volkswagen T2 Kampeerbus

Maak kennis met de gloednieuwe Volkswagen T2 Kampeerbus, een LEGO-set voor volwassenen die je eenย instant vakantiegevoel bezorgt.

In 2012 bracht LEGO de Volkswagen T1 uit, een schitterend busje dat zeven jaar lang ontzettend populair bleef. Echt zoโ€™n model dat je ook als volwassene vol trots in je boekenkast neer wilt zetten.ย Instant nostalgie, hoe jong of oud je ook bent.

LEGO Volkswagen T2 Camper Van

Vorig jaar ging de set echter met pensioen. Doodzonde. Ja, je kan โ€˜m nog tweedehands voor woekerprijzen bemachtigen, maar voor velen is dat geen optie. Gelukkig hebben de Deense experts ook dit gapende gat in hun aanbod door.

De Volkswagen Kampeerbus komt namelijk gewoon terug! Maak kennis met de LEGO 10279 Volkswagen T2 Camper Van, zoals de gloednieuwe set officieel in het Engels heet.

Thuis op vakantie: LEGO onthult Volkswagen T2 Kampeerbus
๐ŸšŽ (Afbeelding: LEGO)

Meer stenen, meer beter

LEGO is niet voor een luie heruitgave gegaan. De Volkswagen T2 is met 2207 stenen een stuk groter dan zijn voorganger, die uit 1334 onderdelen bestond.

Dat levert een 35 centimeter lange en 15 centimeter hoge replica uit van deย real deal. Omgerekend is dat een schaal van 1:13. Ook dit keer zijn er weer veel details die pas bij nadere inspectie opvallen.

Zo spot je op het dak naast de openklapbare tent twee klapstoeltjes, die je op het strand neer kunt zetten voor het ultieme vakantiegevoel. Zet er een surfplank naast en het scenario is compleet. Je krijgt er zelfs stickers bij waarmee je de T2 Kampeerbus om kunt toveren tot een echte hippiebus, al kun je gelukkig zelf beslissen voor welke look je wilt gaan.

Westfalia-conversie

Aan de binnenkant vind je de iconische kampeeruitrusting van de originele Westfalia-versie van de Volkswagen T2. Ondanks de beperkte schaal hebben de ontwerpers er een hoop weten in te proppen. Van een koelkast en gootsteen tot een gasfornuis. De achterbank kan zelfs getransformeerd worden tot een bed.

Ook mooi om te noemen: je kunt daadwerkelijk de Volkswagen T2 Camper Van besturen, door aan het reservewiel te draaien. Een detail dat bij de voorganger, de LEGO Volkswagen T1, niet mogelijk was.

Pittiger prijskaartje

Helaas levert die grotere berg aan stenen ook een pittiger prijskaartje op. De LEGO 10279 Volkswagen Kampeerbus komt op 1 augustus uit en gaat 159,99 euro kosten.

(Afbeeldingen: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.