Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's & Motoren 4 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Eerste offroad Lamborghini in actie: 5 feiten over de ruige Huracán

Lamborghini heeft onlangs de eerste beelden van een offroad auto laten zien. Het gaat om de onlangs aangekondigde Huracán Sterrato.

Er is nog niet veel bekend over het studiemodel. Toch zetten we aan de hand van de foto’s, video en achtergrondkennis vijf feiten op een rij die jij moet weten over de ruige supercar.

1. De Sterrato is de laatste Huracán van Lamborghini

De Lamborghini Huracán is een erg bekende supercar die als sinds 2014 in productie is. Deze brute offroad versie wordt de laatste editie van het model. Dat lieten onze collega’s van Autovisie weten.

Lamborghini Huracan Sterrato, offroad supercar
(Afbeelding: Lamborghini)

Hiermee komt er een einde aan de meest geproduceerde Lamborghini ooit. In totaal werden er meer dan 20.000 exemplaren gebouwd.

2. Daadwerkelijk een offroad supercar

Lamborghini geeft aan dat de bodemvrijheid van de offroad supercar met 47 millimeter is toegenomen. Hierdoor groeit de aanloophoek met 1 procent en afloophoek (wanneer je de bumper raakt als je van een helling afrijdt) met 6,5 procent.

Zo begon de eeuwige rivaliteit tussen Lamborghini en Ferrari

Daarbij plaatst de fabrikant de wielen 3 centimeter verder uit elkaar (in de breedte). Niet vreemd, want met de 20 inch wielen voorzien van speciale banden zijn deze extra centimeters wel nodig.

3. Heerlijke hybride aandrijflijn

In de basis is de Lamborghini Huracán Sterrato een Huracan Evo. Dit model beschikt over een 5.2 liter V10 die goed is voor 640 pk. De Sterrato lijkt echter deze krachtbron niet te krijgen. Naar verluidt heeft de offroad versie een V8 met plug-in hybride-techniek.

Hoe snel de offroad supercar van 0 naar 100 sprint en wat de topsnelheid is, laat de fabrikant nog niet weten. Dit is immers ook minder belangrijk wanneer je door de blubber of door de woestijn scheurt met je Italiaanse volbloed.

4. Lamborghini Serrato voor een groot deel Audi

Lamborghini is van Audi, dat weten de meeste autoliefhebbers wel. Hoewel er geen R8 verschijnt, komt de Serrato wel voort uit een samenwerking tussen de twee merken.

5. Niet de eerste offroad Lamborghini supercar

Hoewel de Huracán Sterrato de eerste offroad supercar wordt die uit de Lamborghini-fabriek rolt, waagde een Nederlander zich eerder al aan een Gallardo voor alle terreinen. Hij bouwde de supercar om tot extreem ruig Italiaans raspaard. Hoe dat rijdt, zie je in onderstaande video.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.