Dennis Mons
Dennis Mons Stijl 4 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Heineken lanceert sneakers waarmee je op bier loopt

Het Amsterdamse biermerk Heineken weet wel hoe ze hun merken moeten promoten. Naast het beroemde 0.0 heeft nu ook de Silver-lijn een eigen biermerk. En nu dus ook sneakers, Heinekicks genaamd.

Heineken promoot dit jaar de Silver. Het is een biertje dat minder bitter is én minder alcohol bevat. Ter ere van die release komt de fabrikant met limited edition sneakers, Heinekicks genaamd. En ja, de middenzool is gevuld met bier.

Sneakers met Heineken-bier

Voor de release van Silver en Heinekicks heeft Heineken de krachten gebundeld met Dominic Giambrone. Hij heeft in de loop der jaren faam gemaakt als The Shoe Surgeon. Nu heeft hij een schoen ontworpen waar daadwerkelijk pils in zit.

Heineken Heinekicks
Het nut ontgaat ons (Afbeelding: Heineken)

De Heinekicks zijn overigens extreem zeldzaam. Het paar wordt alleen in Singapore verkocht en je krijgt ze bij een pallet Heineken Silver. Ook zijn ze te koop op evenementen, maar we vermoeden dat dit een lastig paar sneakers is om te vinden. In totaal zijn er maar 32 paren gemaakt, die ongetwijfeld veel waard worden.

Biertjes openen met je Heinekicks

Mocht je niet weten hoe je een flesje opent met een aansteker, de schoenen hebben een vakje met een opener in de lip van de schoen. Kon ook niet anders. Op die manier kun je lekker genieten van een Silver op het strand.

heineken, sneakers, heinekicks, bier, gadgets
Biertjes openen met je Heinekicks (Afbeelding: Heineken)

Je hoeft als eigenaar niet bang te zijn dat je voeten altijd meuren naar een kroeg. Volgens Heineken is het bier ingespoten in de zool middels een gespecialiseerd mechanisme. Het zou er ook voor zorgen dat ze fijn zijn om te dragen.

Te koop in Singapore

Als je graag de Heinekicks wil hebben, moet je wel even dringen in de rij. De sneakers van Heineken zijn alleen te koop tijdens de Edition Vault bij 313@Somerset in Singapore.

sneakers heineken
Lekker slushy (Afbeelding: Heineken)

De prijs? Geen idee. Het is wat de gek ervoor geeft. Je kan altijd nog gaan voor de Nike Dunk Low’s of de iconische Air Jordan 1’s!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.