Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 17 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Laatste kans: deze films en documentaire verdwijnen in week 3

In week drie verdwijnen er weer een paar films van Netflix. Niet de bekendste titels, maar er zit wel een aantal films én een documentaire tussen om op de valreep nog even te overwegen. Zo is Bollywood-film Pink (2016) een aanrader, zij het over een donker thema.

Waar iedere week nieuwe films en series bijkomen op Netflix, verdwijnt er ook content. Daarbij gaat het om aangekochte titels, waarvan de licentie verlopen is. Ook in week 3 verdwijnt er weer een rits, waarvan we de beste drie uitlichten.

Laatste kans: deze films verdwijnen in week 3

Voor de liefhebbers van true crime verdwijnt er een interessante documentaire, over de laatste jaren van Pablo Escobar. In beide films die verdwijnen, schuilt een actueel thema.

1. Pink (2016)

Een aangerande vrouw wordt beschuldigd van poging tot moord en wordt bijgestaan door een gepensioneerde advocaat die de verkrachtingscultuur in India aan de kaak stelt. IJzersterke film over een helaas nog actueel thema in India.

Pink is tot en met woensdag 19 januari te zien op Netflix.

2. Countdown to Death: Pablo Escobar (2017)

We kennen allemaal het ietwat geromantiseerde beeld van de Colombiaanse drugshandel in de eerste seizoenen van Narcos. Maar in de documentaire Countdown to Death: Pablo Escobar zie je hoe de laatste negen jaren van het leven van drugsbaron Pablo Escobar er echt uitzagen. Aan de hand van zeldzame beelden, interviews en geluidsfragmenten. De docu heb je vast al vaak voorbij zien komen als aanbeveling tussen andere films en series binnen dit thema. Deze week is het je laatste kans.

Countdown to Death: Pablo Escobar is tot en met vrijdag 21 januari te zien op Netflix.

3. Ingrid Goes West (2017)

Wanneer een onophoudelijke social media-stalker vrijkomt uit een inrichting, wil ze bevriend raken met een Instagram-ster in Los Angeles, maar haar plan neemt een donkere wending. Verrassend leuke komedie, met onder meer Aubrey Plaza (Child’s Play) en Elizabeth Olsen (WandaVision) in de cast. Deze film is legt het gevaar van jaloezie en een gebrek aan eigenwaarde op social media op luchtige en vileine wijze bloot.

Ingrid Goes West is tot en met donderdag 20 januari te zien op Netflix.

Bekijk in dit artikel welke films en series allemaal bijkomen in januari 2022.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.