Martin de Coninck
Martin de Coninck Crypto 17 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Bitcoin minen in je Tesla: lucratieve lifehack in 3 stappen

Bitcoin minen met je Tesla en een lekker zakcentje bijverdienen? Deze lifehack bestaat echt. Bitcoin-miner Siraj Raval heeft een unieke en helemaal niet zo ingewikkelde manier gevonden om crypto te minen met een Tesla.

Met zijn unieke verdienmodel verscheen Siraj bij CNBC en Fox News, waar hij vertelde hoe je met een Tesla Model 3 Bitcoin, Ethereum en andere cryptocurrencies kunt minen en honderden euro’s per maand kunt bijverdienen. Dat is nog eens een lekkere schnabbel.

Bitcoin minen met een Tesla:

Het is geen hogere wiskunde, stelt Raval. In drie stappen ben je er.

Stap 1: Schaf een Apple M1-laptop aan met een namesake chip (als je die niet toevallig al in je bezit hebt).

Stap 2: Sluit de Apple M1 aan op de sigarettenaansteker van je Tesla. Als het goed is maakt de laptop automatisch verbinding met de on-board WIFI.

Stap 3: Installeer mining-software (Raval gebruikt Honeyminer) en de pret kan beginnen.

bitcoin minen, tesla, crypto, Siraj Raval
Siraj Raval (Afbeelding: https://www.youtube.com/c/SirajRaval)

Vervolgens is het puur een kwestie van zoveel mogelijk uren minen, vergelijkbaar met al die tv-programma’s over gouddelvers. In principe kun je met deze unieke methode 24 uur per dag minen, mits je de Tesla netjes aan de laadpaal hangt als je niet onderweg bent. Raval claimt er zo’n 800 dollar per maand mee te verdienen. Of je dat in Nederland ook redt met onze (hogere) energietarieven is nog maar de vraag. De actuele Bitcoin-koers speelt daarnaast ook een rol.

Crypto mining zit sowieso in het bloed van Siraj Raval. Als medewerker van Polygon – de nummer 13 cryptocurrency – kwam het idee gewoon aanwaaien. “Ik krijg mijn salaris uitbetaald in crypto en al mijn financiële middelen zitten in crypto. Ik geloof niet in de dollar, omdat ik verwacht dat hyperinflatie een kwestie van tijd is. Daarom ben ik all-in gegaan met cryptocurrencies”, vertelt Raval tegen CNBC.

Uitleg op video

Wil je de uitleg van de innovator zelf horen? Check dan even deze video van Fox News voor de complete uitleg. Check ook het YouTube-account van de man die Bitcoin delft in zijn Tesla.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.