Pim Jansen
Pim Jansen Stijl 8 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Kylie Jenner maakt Free The Nipple-statement op Instagram

Kylie Jenner heeft op Instagram haar borsten in de strijd gegooid. ‘What’s new?’, denk je nu misschien. Maar ditmaal zit er boodschap achter: free the nipple.

Er zijn heel wat actrices, muzikanten en celebs die het maar raar vinden dat mannen wel hun tepels mogen laten zien op social media als Instagram, en vrouwen niet. Al sinds 2012 is er een campagne gaande, maar er is nog weinig bereikt. Nog altijd is er een verschil, dat wordt gezien als een onrechtvaardige behandeling van vrouwen.

Kylie Jenner maakt statement met borsten

Nieuw in de rij celebs is Kylie Jenner, die ‘free the nipple’ uiteraard op geheel eigen wijze de wereld in slingert. Op Instagram deelde ze een foto met een bikini, waarop twee tepels staan afgebeeld. Ze krijgt onder haar post veel bijval van andere vrouwen. Bekijk de volledige post hier.

kylie jenner, free the nipple, instagram, tepels, borsten, bikini, topless
(Afbeelding: Instagram)

Dat free the nipple nog altijd leeft, blijkt uit de meer dan 11 miljoen likes en tienduizenden reacties op de Instagram-post. Dat is zelfs voor Kylie Jenner veel.

Free the nipple

Free the nipple is een begrip sinds filmmaker Lina Esco voor een documentaire in 2012 topless door de straten van New York rende. Terwijl de documentaire werd gemaakt, plaatste ze teaserclips met de hashtag #FreeTheNipple. In 2013 verwijderde Facebook deze clips van zijn website, wegens het overtreden van de richtlijnen.

In 2014 plaatsten verschillende beroemdheden zoals Miley Cyrus, Lena Dunham, Chelsea Handler, Rihanna en Chrissy Teigen foto’s op social media om hun steun aan het initiatief van Esco te tonen. Inmiddels zijn we tien jaar verder en moeten celebs als Kylie Jenner nog altijd dit soort statements maken. Lees hier meer over de beweging.

Topless op Instagram

Topless op Instagram kan overigens wel, getuige deze shoot van Elsa Hosk. Maar vrouwen moeten zich daarbij wel houden aan bepaalde richtlijnen, in tegenstelling tot mannen. Waarom er voor beroemdheden en merken iets soepelere ‘regels’ gelden dan voor gewone stervelingen, lees je in dit artikel.

Free the nipple-statement of niet, voorlopig zal je het op Instagram moeten doen met de bikini’s van Kylie Jenner.

Check ook deze recente kunstexpositie, waar bezoekers mogen voelen aan borsten. Ook daar zit een boodschap achter, en Kylie Jenner is niet in het spel.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.