Felix Decavel
Felix Decavel Reizen 29 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit kost het om het duurste superjacht een week te huren

Klaar met die all-in vakanties. In het vervolg gaan we lekker de wereldzeeën bevaren als volleerde captains of industry. Dit is hoeveel het kost om het duurste superjacht een week lang te huren.

Voor het all-inclusive cruiseschip waar je permanent kan wonen, dien je minstens een miljoen uit de portefeuille te vissen. Daarna zal je nog eens 60.000 euro per jaar kwijt zijn om van alle diensten gebruik te blijven maken. Maar in vergelijking met een superjacht slechts een weekje huren, is dat een peulenschil.

Een weekje op all-in vakantie

Aangezien we alleen onze pootjes willen baden op het allerbeste schip klopten we bij Charterworld aan, een verhuurbedrijf van plezierbootjes. En ons oog viel meteen op een splinternieuw superjacht, die tevens een van de grootste ter wereld is. Samen met onze 21 beste vrienden vind je ons binnenkort terug op deze megajacht van 111 meter lang.

superjacht, huren, prijs, charterworld
(Afbeelding: Charterworld)

Je zal nooit nog de binnenkant van een all-in hotel willen zien. Een van de eerste binnenruimtes die bezoekers tegenkomen op het superjacht is de uitnodigende beach club, die een art-decostijl heeft met accenten die ook elders aan boord te vinden zijn. Weelderige sofa’s bieden vermoeide reizigers een plek om te rusten, terwijl hun bagage aan boord wordt gebracht en verfrissingen worden geleverd door de nabijgelegen bar. Gasten kunnen ook een grote overdekte bioscoop vinden, ingericht met sofa-loungers en oversized fauteuils voor absoluut comfort op luie dagen en langere cruises tussen bestemmingen.

superjacht, huren, prijs, charterworld
(Afbeelding: Charterworld)

Verstekelingen die willen sporten of zich laten verwennen vinden alles wat ze nodig hebben op het brugdek van dit superjacht. Een goed uitgeruste fitnessruimte, hammam, massageruimte en schoonheidssalon liggen allemaal dicht bij elkaar, en de centrale spa is vormgegeven met een boeiend bas-reliëf van citroenbomen en goud geschilderde vruchten die aan het met bladeren bedekte plafond hangen.

Vrienden kunnen op verschillende manieren aan boord komen; van de trap in de haven tot het helikopterplatform op het voordek. Maar het zwemplatform op het benedendek is het meest indrukwekkend, en biedt een grote ruimte aan het water voor een gezellig samenzijn. In totaal kunnen 22 mensen aan boord van het schip verblijven, in 12 grote suites verspreid over het hele superjacht.

Een week dit superjacht huren? Zoveel kost het

Voor 2,2 miljoen euro per week krijg je er gelukkig ook een crew van 38 man bij. En mocht de opulente luxe en het geroddel van personeel op het superjacht je te veel worden, kun je altijd nog een ontsnapping maken in een van de twee tenders, of in de mini-onderzeeër die evenwel tot je waterspeeltjes gerekend wordt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.