Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Disney+ 5 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Komt er een Moon Knight seizoen 2? Marvel lekt per ongeluk het antwoord

Afgelopen woensdag verscheen de laatste aflevering van het eerste seizoen van Moon Knight. Zonder al te veel te spoilen kunnen we wel verklappen dat er genoeg aanknopingspunten zijn voor een tweede seizoen, en deze gaat er waarschijnlijk ook komen. Marvel lijkt namelijk zelf te verklappen dat er een Moon Knight seizoen twee komt.

⚠️Pas op: dit artikel bevat kleine spoilers We raden aan om eerste seizoen één helemaal af te kijken.⚠️

Marvel is er met Moon Knight in geslaagd om een hele andere serie te maken dan we gewend zijn. De voorgaande series op Disney+ waren vooral gericht op karakters die we al kennen. In Moon Knight staat echter een compleet nieuwe karakter centraal. Een fris avontuur bomvol Egyptische geschiedenis.

Het succes van Moon Knight

Deze frisse aanpak kan op vooral positieve kritieken rekenen. Het verhaal is anders dan je van Marvel gewend bent, maar juist die benadering werkt uitstekend. Dit is ook te danken aan het uitstekende acteerwerk van Oscar Isaac. De Amerikaan met Guatemalteekse roots liet opnieuw zien een uitstekend acteur te zijn en tilde Moon Knight naar een hoger niveau.

moon knight, s1, trailer, marvel serie, duister, disney plus, oscar isaac, costume
De superheld in zijn kostuum (Afbeelding: Marvel)

Het is dan ook niet zo gek dat dat de Marvel-fans meer willen zien van Moon Knight. Gelukkig liet de laatste aflevering van het eerste seizoen genoeg ruimte voor een vervolg. Er werd zelfs een grote onthulling gedaan waardoor het verhaal min of meer een open einde kreeg. Marvel lijkt hiermee duidelijk te maken dat ze nog niet klaar zijn met hun Egyptische superheld, maar een officieel bevestiging laat nog op zich wachten.

Komt er een Moon Knight seizoen 2?

Dit lijkt echter een kwestie van tijd. Marvel heeft namelijk zelf al min of meer verklapt dat er een Moon Knight seizoen twee gaat komen. Op Twitter dacht Marvel even snel een tweet aan te kunnen passen, maar dat ging uiteraard niet onopgemerkt.

Zoals je hierboven kunt zien werd de tweet waarin ‘series finale’ stond verwijderd en verscheen een nieuwe tweet waar ‘season finale’ stond. Marvel heeft het dus niet langer over het einde van de serie, maar over het einde van het seizoen.

Heel veel Marvel op komst

Het lijkt er dus sterk op dat Moon Knight terug gaat keren in een tweede seizoen van deze Disney+ serie. Daarnaast is het uiteraard ook nog mogelijk dat deze nieuwe held in andere films of series gaat opduiken. Opties zijn er in ieder geval genoeg, want we gaan in de aankomende jaren meer Marvel dan ooit krijgen.

Marvel onthult toekomst MCU en die gaat héél ver vooruit

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.