Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Rijk en Beroemd 5 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Het vermogen van de Pawn Stars: zo rijk zijn Rick, Corey en Chumlee

In Pawn Stars zien we hoe Rick Harrison samen met zijn zoon een pandjeshuis in Las Vegas runt. Maar leveren die oude spullen echt veel geld op?

Pawn Stars is al jaren op televisie. De show wordt dan ook eindeloos herhaald en er komen nog steeds nieuwe afleveringen. Die uitzendingen leveren de hoofdrolspelers natuurlijk veel geld op. De grote vraag is dan ook hoe rijk zij worden van de uitzendingen en het verkopen van antiek, curiosa en andere spullen.

Ruzie bij Pawn Stars

Rick Harrison was dit jaar negatief in het nieuws. Hij is voor de rechter gedaagd door zijn eigen moeder. Die is het niet eens met de verdeling van de bezittingen van haar echtgenoot.

Hiervoor gaan we terug naar 2018. Richard Harrison, die ook vaak The Old Man werd genoemd, overleed. Hij had natuurlijk een prominente rol in de show. Volgens zijn moeder heeft Rick onterecht de aandelen van zijn vader overgenomen en heeft hij haar geld onthouden. In dit artikel lees je er meer over.

Rick Harrison

Rick Harrison komt uit een gezin van vier kinderen. Helaas overleed een oudere zus op 6-jarige leeftijd waardoor hij alleen met een oudere en jongere broer overbleef. Harrison besloot om vroeg te stoppen met school om neppe Gucci tassen te verkopen in North Carolina. Iets wat hem naar eigen zeggen 2.000 dollar per week opleverde. Ondernemen zit de Pawn Stars-ster dus in het bloed.

In 1981 verhuisde de familie naar Las Vegas. Zijn vader die we regelmatig terugzien in oudere afleveringen van de serie begon in de gokstad een tweedehandswinkel. Overdag werkte Rick daar en ’s avonds nam hij auto’s in beslag. In 1989 konden de twee een vergunning krijgen om de tweedehandswinkel om te zetten tot een pandjeshuis.

Gold Rush: zo rijk zijn de goudzoekers uit de Discovery-serie

De Gold & Silver Pawn Shop werd een succes en er werd zelfs een documentaire over gemaakt. Dat bracht Rick Harrison op het idee om een tv show te pitchen en zo kwam Pawn Stars uiteindelijk tot leven. De show is sinds 2009 op televisie en is het bijna toe aan de 600ste uitzending.

Pawn Stars levert flink wat geld op

Pawn Stars en het pandjeshuis hebben Rick Harrison geen windeieren gelegd. Volgens Celebrity Net Worth is de ondernemer zo’n 9 miljoen dollar waard. Dat geld heeft hij onder andere geïnvesteerd in het Red Rock Country Club House in Las Vegas, waar hij woont. Dit perceel zou zo’n 4 miljoen dollar waard zijn.

In Pawn Stars zien we ook zoon Corey die nu samen met zijn vader het pandjeshuis runt. Dat heeft hem tot nu toe 4 miljoen dollar opgeleverd volgens Celebrity Net Worth. Hij is voor 5 procent mede-eigenaar van het pandjeshuis en runt de dagelijkse gang van zaken. Hij stuurt een team van dertig man aan. Hij moet overigens doen met een wat minder huis dan Rick. Zijn paleisje kocht hij voor ‘slechts’ 1 miljoen dollar maar zette het later te koop voor 2,4 miljoen.

Chumlee is nog rijker

Je zal het waarschijnlijk niet geloven maar Chumlee, het op het eerste gezicht nogal onnozele hulpje van Rick, heeft volgens Celebrity Net Worth meer geld dan Corey. Hij zou een vermogen van 5 miljoen hebben. Hij is misschien wel het populairste gezicht in Pawn Stars en krijgt daarvoor 25.000 dollar per uitzending.

Overigens onderneemt Chumlee zelf ook. Zo heeft hij in dezelfde straat van de Pawn Stars-zaak een snoepwinkel. Dat doet hij samen met zijn broer. Daarnaast verkoopt hij ook items die door hem zijn ontworpen. Die onderneming heeft hij weer voor 50 procent aan Rick verkocht wat dus flink geld in het laatje heeft gebracht.

Met oude spullen verkopen kun je dus knap rijk worden, maar kun je er rijker mee worden dan krabbenvissen? Het antwoord vind je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.