Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 3 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Jason Statham domineert HBO Max met domste film 2023

Meg 2: The Trench is de grote hit van nu op HBO Max. De film met Jason Statham slaat echt nergens op, maar de wereld kijkt er massaal naar. Ach, onder de noemer cult is het ook wel weer genieten. Tijd voor dom vermaak!

Sinds Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998) zijn we fan van Jason Statham en ooit hopen we zijn absurde workout te voltooien. De films die op de Guy Ritchie-klassieker volgden, barstten stuk voor stuk van actie en makkelijk vermaak. Maar zijn nieuwste film heeft wel heel dikke Sharknado-vibes, en dan hebben we het niet alleen over die haai.

Meg 2: The Trench op HBO Max

Meg 2: The Trench is het vervolg op The Meg uit 2018, met ongeveer hetzelfde plot. In deel 2 neemt diepzeeduiker Jonas Taylor (Jason Statham) opnieuw deel aan een expeditie naar de Marianentrog, waar ongebruikelijke wateractiviteit is geregistreerd. In de diepten van de zee vinden de onderzoekers een oeroud, ongerept ecosysteem dat naast enkele megalodons (uitgestorven haaiensoort) ook andere prehistorische dieren herbergt die gevaarlijk zijn voor de mens.

Ook in de bioscoop was de film met Jason Statham een megasucces dit jaar. Meg 2: The Trench stootte zelfs Oppenheimer van de troon. Nu is het dus wereldwijd de best bekeken film op HBO Max.

Domste film van 2023

Je zou nu bijna gaan denken dat het een steengoede film is. En als je een dergelijk groot publiek trekt, zullen er ongetwijfeld ook goede elementen in verstopt zitten. Maar op Rotten Tomatoes scoort Meg 2: The Trench een bedroevende 28% score onder professionele filmcritici.

meg 2 the trench jason statham domste film 2023 hit hbo max
Jason Statham in Meg 2 (Afbeelding: Max)

“Er is wat oppervlakkig plezier te beleven, maar er is absoluut niets slims of origineels aan de film. Ik snap dat het dom vermaak is, maar dit voelt alsof ze voor het absolute minimum gaan”, aldus filmcriticus Sean Chandler treffend. “Ben Wheatley is een goede regisseur. Meg 2 is dom plezier. Dit tandeloze vervolg is goed noch leuk”, schrijft Edwin Arnaudin van Asheville Movies. Dat is wel zo’n beetje de samenvatting van alle recensies, waarin het woord ‘dom’ opvallend vaak voorkomt.

Cultklassieker in wording

Zin in dom vermaak? De film met Jason Statham is nu te streamen op HBO Max. Blijkbaar ben je niet de enige, want Meg 2: The Trench wordt massaal bekeken en scoort onder het publiek een 72% score op Rotten Tomatoes. Ooit vinden we dit net als Sharknado, over een tornado met rondvliegende haaien, gewoon een cultklassieker.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.