Dennis Mons
Dennis Mons Films & Series 19 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Jason Momoa gecast voor real-life Minecraft-film, maar hoe dan?

Een bijzonder onwaarschijnlijk filmproject is nu een feit: er komt een real-life Minecraft-film en Jason Momoa speelt een grote rol.

Minecraft is een van de grootste en meest succesvolle games ter wereld. In het spel kunnen mensen complete levels en bouwwerken maken met onderdelen die ietwat lijken op LEGO-blokjes. De game kwam uit in 2011 en is een creatie van Markus Persson, die het spel in eerste instantie in zijn eentje maakte in Java. De officiële versie kwam in Nederland uit op 18 november 2011.

Minecraft
Mojang Studios

Het spel heeft Persson geen windeieren gelegd: de pc-versie werd ruim 24 miljoen keer verkocht. Maar Minecraft kwam ook uit op onder andere Linux, Xbox, PlayStation, Android en iOS, goed voor ruim 110 miljoen verkochte exemplaren.

Real-life Minecraft-film met Jason Momoa

Genoeg reden dus voor Warner Bros. om een slaatje te slaan uit dit succes. De filmmaatschappij heeft daarvoor niet de minste namen weten te strikken. Zo gaat Jared Hess de film regisseren. Hij maakte naam met de fantastische indie-film Napoleon Dynamite.

minecraft napoleon dynamite, jason momoa
Napoleon Dynamite (Afbeelding: Fox Searchlight Pictures)

Maar het meest frappante is nu zeker dat Jason Momoa, bekend om onder zijn rollen in Aquaman en de AppleTV+-serie See, een belangrijke rol gaat spelen. Dan rijst echter wel de vraag hoe de enorme, 42-jarige Amerikaan past in de blokkerige wereld van Minecraft.

Twijfels over game-verfilmingen

We gaan er echter vanuit dat hierover goed is nagedacht door Warner Bros. De film is namelijk al sinds 2014 in ontwikkeling. In eerste instantie zou Minecraft worden geproduceerd door Roy Lee, die ook de producent was van de succesvolle The LEGO Movie. Ook stond regisseur Shawn Levy op de wishlist die inmiddels The Adam Project heeft gemaakt. Die stokjes zijn nu dus overgedragen.

Hoe dan ook zijn we hoopvol dat dit een awesome film wordt nu zowel Jason Momoa en Jared Hess bevestigd zijn. Aan de andere kant zitten we nog altijd te wachten op een écht goede game-verfilming. Tomb Raider (zowel oud als nieuw) was prima te pruimen, en ook Uncharted was best oké. Maar daar staan wel alle gedrochten van regisseur Uwe Boll en bijvoorbeeld de absurd slechte Assassin’s Creed tegenover.

Wanneer de film geschoten gaat worden, is nog niet bekend. Dikke kans dus dat we Minecraft: The Movie pas over een jaar of drie gaan zien.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.