Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 4 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

See met Jason Momoa is niet bepaald de Game of Thrones van Apple TV+

Het zou de Game of Thrones van Apple+ moeten worden, maar de serie See, met Jason Momoa in de hoofdrol, opent met een bedroevende score op Rotten Tomatoes. Om van een valse start voor Apple TV+ ts spreken is ook weer overdreven, want de serie wordt omarmd door het publiek.

De Apple TV+ Original See speelt zich 600 jaar in de toekomst af, nadat een virus de mensheid voor de helft heeft uitgeroeid en alle overlevenden blind heeft gemaakt. Nu niemand nog kan zien, moet de mens zich aanpassen en nieuwe manieren vinden om te overleven. De vrouw van stamleider Baba Vos (Jason Momoa) geeft geboorte aan een tweeling met de mythische gave om te zien. Een andere stam krijgt hier lucht van en hun koningin Kane, gespeeld door Sylvia Hoeks, probeert er alles aan te doen de tweeling in handen te krijgen.

Slechte reviews voor See op Apple TV+: ‘Geen Game of Thrones’

Een goede graadmeter van een serie of film is de Tomatometer op Rotten Tomatoes. Professionele recensenten en filmcritici kunnen hun review bestempelen met een tomaatje (positief) of een groene splash (negatief). Of basis hiervan wordt de Tomatometer bepaald. 100 procent is het hoogst en de serie See staat op dit moment op 39 procent. Ter vergelijking: Stranger Things seizoen 3 opende met een score van 94 procent en Avengers: Endgame met 98 procent.

“See is een onbedoelde komedie. De makers Steven Knight en Francis Lawrence gingen voor Westeros-niveau, maar dit is niet de Game of Thrones van Apple TV+”, schrijft Ed Power van The Telegraph. “Game of Thrones was zeker niet perfect, maar het kijken naar zijn kielzog biedt een belangrijke herinnering: een groot budget en de grijze looks van Jason Momoa zijn geen garantie voor een boeiende show”, schrijft Allegra Frank van Vox.

Jason Momoa en Sylvia Hoeks omarmd door het publiek

Dat reviews niet heilig zijn, is ook te zien op Rotten Tomatoes, want naast de Tomatometer is er ook nog een Audiencemeter. En bij het publiek scoort Apple TV+ Original See met een keurige 84 procent juist goed. “Dankzij de negatieve reviews van filmcritici begon ik de serie met nul verwachtingen, maar ik werd aangenaam verrast. Visueel verbluffend, een intrigerend plot en een prettig tempo. Jason Momoa speelt bovendien geweldig. Ik wil meer”, schrijft Rotten Tomatoes-gebruiker Michael K.

Bekijk hier alle reacties van de filmcritici en het publiek en we zouden zeggen: oordeel zelf en ga See vooral niet vergelijken met Game of Thrones.

Veelbelovende Apple TV+ Originals

Naast de zogenaamde ‘nieuwe Game of Thrones’ strooit de niewue streamingdienst van Apple met nog veel meer originals. Bekijk hier de meest veelbelovende top 5.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
See met Jason Momoa is niet bepaald de Game of Thrones van Apple TV+
Sluiten