Alrik de Jong
Alrik de Jong Sneakers 28 jun 2024
Leestijd: 1 minuut

Sneakers van de dag: Jacquemus x Nike Air Max 1 ’86

Modeontwerper Jacquemus en Nike hebben de krachten gebundeld voor een unieke Air Max 1 ’86. Dit is nog eens een begerenswaardige collab.

Nieuwe dag, nieuwe sneakers. Er komen zoveel nieuwe schoenen uit, dat we iedere werkdag een opvallend model uitlichten. Vandaag een samenwerking binnen de modewereld waarbij sneakerheads hun vingers zullen aflikken.

Jacquemus x Nike Air Max 1 ’86

Simon Porte Jacquemus is dé modeontwerper van deze tijd. De Fransman werkt samen met de allergrootste sterren en een kijkje in zowel de heren- als damescollectie op zijn website vertelt de rest. Aan zo iemand zouden wij ons vlaggenschip ook wel toevertrouwen.

jacquemus x Nike Air Max 1 '86 wit nieuwe sneakers
(Afbeelding: Jacquemus x Nike)

In het geval van Nike is het vlaggenschip natuurlijk de Nike Air Max 1 ’86. De meest iconische sneakers ooit met een prachtige historie. Patta mocht er al een paar keer aan knutselen, nu is het dus de beurt aan Jacquemus.

jacquemus x Nike Air Max 1 '86 zilver nieuwe sneakers
(Afbeelding: Jacquemus x Nike)

De officiële beelden zijn net gedeeld, een releasedatum nog niet. Naar verwachting gaan de schoenen 180 euro kosten, maar ga er vanuit dat ze binnen 1 minuut zijn uitverkocht. Kom je uiteindelijk uit bij resellers terecht, waar de prijzen veel hoger liggen. Uitgevoerd in het wit, zilver en rood.

Sneakers van gisteren

Van de Nike Air Max 1 ’86 naar een ander vlaggenschip uit de vloot van het Amerikaanse sportmerk. Check de stijlvol witte Air Force 1 met rode mini-swoosh, die je nu met korting koopt.

(Afbeelding: Jacquemus x Nike)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.