Pim Jansen
Pim Jansen Stijl 28 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Zeeman dropt festival-fanwear, gemaakt van oude bedrijfskleding

We houden net zoveel van merkschoenen als van budgetwinkels. Een van onze favoriet is Zeeman, al is het alleen al om de coole fanwear-collecties. Nu is er een nieuwe, speciaal voor jouw eerstvolgende festival!

Eerder dit jaar kwam Lidl al met een fanwear-collectie voor carnaval. Zeeman denkt echter ook aan feestvierende mensen zonder zachte ‘g’.

Nieuwe collectie festival-fanwear van Zeeman

Nu we vol in het festivalseizoen zitten, komt Zeeman deze week met unieke fanwear-items die volledig gemaakt zijn van hergebruikte artikelen. Samen met duurzame modeontwerpers Franck en Oxious is een festivalcollectie gecreëerd, gemaakt van ingeruilde statiegeldtasjes en gebruikte bedrijfskleding.

(Afbeelding: Zeeman)

En of je nu van top-tot-teen-in-Zeeman wil, een handig picknickkleed zoekt of nog een tasje nodig hebt om je outfit compleet te maken… Met de items uit deze collectie ben je niet alleen hartstikke duurzaam, je bent ook helemaal festival proof!

Kleding en accessoires van oude bedrijfskleding

De collectie bestaat uit verschillende exclusieve fanwear-items, gemaakt van hergebruikte Zeeman-bedrijfskleding en statiegeldtasjes. Festivalkleden, shirts, shorts en heuptasjes zijn gemaakt van de tasjes.

Zeeman dropt goedkope festival-fanwear van oude bedrijfskleding
(Afbeelding: Zeeman)

De ingezamelde Zeeman-bedrijfskleding is gebruikt voor onder meer denim bandeautopss, hooded tops, unisex mouwloze vesten en denim schoudertassen. De festival-fanwear is vanaf vandaag verkrijgbaar via de website van Zeeman. Prijzen variëren van 9,99 euro tot 34,99 euro.

Duurzame ontwerpers

Ontwerpers Oxious en Fraenck staan bekend om hun duurzame aanpak en creatieve ontwerpen. Dat sluit volgens Zeeman goed aan bij het streven van de Nederlandse keten naar circulaire en milieuvriendelijke producten.

Zeeman dropt goedkope festival-fanwear van oude bedrijfskleding
(Afbeelding: Zeeman)

Speciaal voor Zeeman hebben beide merken unieke stuks ontworpen op basis van re-purpose. Dat is het hergebruiken van onderdelen van afgedankte stuks voor een nieuw item met dezelfde of een andere functie. Het resultaat is dus de fanwear-collectie vol unieke items, die jouw festival-look kunnen verrijken.

Geld besparen

Met de goedkope kleding bespaar je geld, en dat is geen overbodige luxe als festivaldier. Check bijvoorbeeld de absurde prijzen voor wijn en bier op Glastonbury.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.