Stijn Kuster
Stijn Kuster Human Interest 8 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Interview met dj ACRAZE na debuut op Sensation: ‘Ik dacht: holy f*ck’

Na vijf jaar konden afgelopen zaterdag eindelijk de witte kleren weer uit de kast. Voor het eerst in vijf jaar was het tijd voor Sensation. Manners Magazine bezocht alle stages en sprak met ACRAZE in de artiestenkleedkamers.

ACRAZE is een Amerikaanse DJ die je wellicht kent van de remix van Do It To It. Mede door deze wereldhit draaide hij voor 40.000 bezoekers in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA.

In gesprek met ACRAZE op Sensation 2022

“Ik wist niet goed wat ik kon verwachten, maar hoorde van mijn Europese vrienden dat Amsterdam het best is. Het was een van mijn favoriete shows van mijn Europa Tour”, zegt ACRAZE, die nog aan het bijkomen is van zijn optreden.

Sensation 2022. (Afbeelding: Sensation)

ACRAZE is nog niet zo lang te zien op de grote podia en brak pas echt door in 2021. Zijn optreden op Sensation was dan ook ‘pas’ zijn derde optreden in Nederland. “De stage was de mooiste waar ik ooit heb gedraaid, wereldwijd. Voordat ik hier kwam, kreeg ik al filmpjes van hoe de show eruit kwam te zien. Ik dacht: ‘holy f*ck.’ Ik kan niet uitleggen hoe blij ik ben om hier gedraaid te hebben.”

In beeld: los op Awakenings na twee jaar zonder technofestivals

Hoewel Sensation een echt housefeest is, wint techno (een subgenre van house) in Nederland erg aan populariteit. Ook ACRAZE merkt dit. Desondanks draaide hij bijna uitsluitend zijn eigen genre. “Ik weet dat veel mensen hier van hardere dancemuziek houden, maar zag ook dat mijn muziek erg in de smaak viel.”

House samen met popmuziek

“Housemuziek vind ik het leukst om te maken, maar zelf luister ik van alles. Van hiphop tot pop. Ik vind artiesten als Dua Lipa geweldig en probeer mij te onderscheiden van andere dj’s door met dit soort popartiesten samen te werken”, zegt ACRAZE. Op de vraag of we in de toekomst dus een housetrack met een bekende popartiest kunnen verwachten, zegt de dj volmondig ‘ja’. Of de artiest Dua Lipa heet “I don’t know”, lacht de Amerikaan achteroverleunend op de witte bank in zijn Sensation-artiestenkleedkamer.

Acraze, sensation 2022
(Afbeelding: Sensation)
Acraze, sensation 2022
(Afbeelding: Sensation)

 

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.