Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 15 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Inter en Dumfries vieren inclusie in nieuw regenboogshirt

Inter Milan (ook Internazionale genoemd) en Nike vieren met het nieuwe derde shirt van de Italiaanse voetbalclub gelijkheid en inclusie. Het tenue beschikt over een abstracte vorm van de regenboogvlag. De Nederlandse international Denzel Dumfries is te zien in de campagne.

Eerder dit jaar kwam FC Barcelona met een vergelijkbaar statement. Daarbij ging het om het officiële uitshirt van dit seizoen. De paarse kleur is niet alleen een mix van het klassieke blaugrana, maar staat ook symbool voor de strijd voor gendergelijkheid. Maar daarbij houdt het dus niet op bij Nike.

Inter presenteert nieuw shirt met regenboog

De strijd voor gelijkheid en inclusie wordt voortgezet op het nieuwe derde shirt van Inter Milan. Het betreft een tenue met een zwarte broek en overwegend zwart voetbalshirt. Het Nike-logo is oranje, het clublogo groen en op de borst prijkt de abstracte regenboog.

nike, inter milan, dumfries, nieuw derde shirt, regenboog
(Afbeelding Nike)

“Er is vaak een grote afstand tussen mensen. Door cultuur, generatie of gewoon door gesloten grenzen. Maar er bestaat geen afstand die de Nerazzurri niet kunnen dichten, omdat we broeders en zusters van de wereld zijn. Met trots presenteren we het nieuwe derde shirt”, aldus Inter Milan in een statement.

Denzel Dumfries in campagne

Centraal in de nieuwe campagne staat onder anderen Denzel Dumfries. De Nederlandse verdediger werd deze zomer na een sterk EK door Inter Milan voor 12,5 miljoen euro overgekocht van PSV. Op dit moment strijdt de onvermoeibare rechtsback voor een basisplaats bij de Italiaanse landskampioen. Of hij vanavond in de Champions League meespeelt tegen Real Madrid is nog niet bekend. Het shirt met regenboog is hier te koop.

Inter Milan is dit seizoen niet de eerste club met een uniek derde shirt. Waar de Italiaanse club uitpakt met een regenboog, doet Ajax dat met de rasta-kleuren geel, groen en rood. Check het Bob Marley-shirt én de sneakers die Ajax onlangs samen met Adidas uitbracht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.