Alrik de Jong
Alrik de Jong Voetbal 15 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

FC Barcelona onthult nieuw uitshirt 21/22 met ‘blaugrana’ kleurmix

FC Barcelona heeft het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2021/2022 onthuld. De kleurmix is geniaal, te weten dat die is gebaseerd op het iconische ‘blaugrana’ van het thuisshirt.

Het uitshirt van FC Barcelona heeft eigenlijk ieder jaar wel een verhaal. Zo speelde Frenkie de Jong tijdens zijn eerste seizoen in dit gele tenue, dat een ode vormde aan Johan Cruijff. Ook dit jaar is er gekeken naar de geschiedenis, maar dan op meer creatieve wijze. En dan zit er ook nog eens een positieve boodschap achter.

Kleurmix van het klassieke ‘blaugrana’

Om tot de kleur van het nieuwe uitshirt te komen, zijn de twee klassieke kleuren van het thuisshirt van FC Barcelona met elkaar gemixt. Die kleuren, granaatappelrood en donkerblauw, staan bekend als ‘blaugrana’. En wat krijg je als blauw en rood mixt? Juist, paarse. De kleurmix is zo te zien wel iets lichter gemaakt, wat resulteert in een tint die het dichts bij lila in de buurt komt.

nike, fc barcelona, nieuw uitshirt, 21 22, blaugrana, mix, kleuren, rood blauw, blaugrana, kleurmix
(Afbeelding: Nike)

Naast het gegeven dat het paars een mix is van het klassieke ‘blaugrana’, zit er ook een boodschap achter de kleur. Het nieuwe uitshirt staat volgens FC Barcelona symbool voor de strijd voor gendergelijkheid. Dit thema wordt versterkt door de uitdrukkingen ‘tots units fem força‘ en ‘totes unides fem força‘, wat in zowel mannelijke als vrouwelijk vorm ‘samen sterker’ betekent. Deze teksten zijn in reliëf in het shirt aangebracht.

Nieuw uitshirt FC Barcelona te koop bij Nike

Het nieuwe uitshirt is in de webshop van Nike te koop voor 139,99 euro. Ook is er een trainingsshirt in dezelfde blaugrana-kleurmix. Deze koop je voor 89,99 euro.

nike, fc barcelona, nieuw uitshirt, 21 22, blaugrana, mix, kleuren, rood blauw, blaugrana, kleurmix
(Afbeelding: Nike)

Lion Messi zou het nieuwe uitshirt van FC Barcelona een heel jaar lang iedere halve minuut kunnen kopen. Geen zin in rekenen? Bekijk hier het salaris per seconde van ‘s werelds beste voetballer, die komend seizoen gewoon weer is te bewonderen in het klassieke ‘blaugrana’. Dat salaris is overigens op basis van vorig seizoen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.