Alrik de Jong
Alrik de Jong Style 6 jun 2019

Nieuw uitshirt FC Barcelona gelekt: ode aan Johan Cruijff

Het thuisshirt van FC Barcelona van volgend seizoen (2019-2020) is al gepresenteerd, maar nu weten we ook waarin Lionel Messi en Frenkie de Jong volgend jaar hun uitwedstrijden spelen. De eerste foto’s van het uitshirt zijn gelekt en het lijkt een ode aan Johan Cruijff.

FC Barcelona 2019-2020

Als iemand zich volgend jaar gaat thuis voelen in het nieuwe tenue van FC Barcelona, dan is het de Kroatische middenvelder Ivan Rakitić, al hopen we natuurlijk dat Frenkie de Jong zijn plaats op het middenveld inneemt. Het nieuwe tenue van FC Barcelona voor volgend seizoen zijn voor het eerst in de geschiedenis geblokt. Het uitshirt, waarvan nieuwe foto’s zijn gelekt, is een ode aan het shirt dat Johan Cruijff in de jaren 70 droeg.

Het uitshirt

Het nieuwe uitshirt is prachtig. Eindelijk weer een normale gele kleur in plaats van de neon-trend van de afgelopen jaren. Schuin over het shirt loopt een band met het logo en de traditionele clubkleuren van FC Barcelona. Het is niet het eerste gele uitshirt uit de historie van de club uit Catalonië, grootgemaakt door Johan Cruijff.

barcacentre on Twitter

Images: Leaked pictures of Barcelona’s away kit for next season. [footy headlines]

Johan Cruijff en Andrés Iniesta

We noemen hem niet zo maar, want het uitshirt is gebaseerd op het kanariegele uitshirt waarin Johan Cruijff in de jaren 70 zijn uitwedstrijden speelde. Daarbij droeg FC Barcelona destijds een blauw broekje en blauw-rode kousen. Een vergelijkbaar uitshirt werd ook gedragen tussen 2008 en 2010. Misschien herinner je je nog de gelijkmaker van Andrés Iniesta in de laatste minuut tegen Chelsea op Stamford Bridge, waardoor FC Barcelona op het nippertje doorging en uiteindelijk de Champions League won. Dit shirt trok Iniesta uit blijdschap uit.

nieuw, uitshirt, fc barcelona, gelekt, shirt, geel, johan cruijff, seizoen 2019-2020

Het geblokte thuisshirt

Het thuisshirt heeft uiteraard wel de klassieke kleuren bordeaux rood en donkerblauw. Maar waar het shirt tot nu toe altijd bestond uit verticale banen, is het thuisshirt nu geblokt. Een breuk met de traditie, maar eerlijk is eerlijk: het ontwerp is mooi. Hoe de fans van Barcelona daar over denken, is een tweede. Wij kopen in ieder geval het uitshirt. Over de naam achterop – Johan Cruijff met nummer 14 of Frenkie de Jong – gaan we nog eens goed nadenken.

nieuw, uitshirt, fc barcelona, gelekt, shirt, geel, johan cruijff, seizoen 2019-2020, thuisshirt, geblokt

Check hier meer coole voetbalshirts die je in het seizoen 2019-2020 gaat zien.

Reageer op artikel:
Nieuw uitshirt FC Barcelona gelekt: ode aan Johan Cruijff
Sluiten