Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 20 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Instagram volgt OnlyFans met opvallende koerswijziging

Nee, Instagram gaat geen expliciete content toelaten op het kuise platform. Maar het social media-platform neemt wel gedeeltelijk een andere optie over van OnlyFans. Jawel, er komen betaalde abonnementen.

OnlyFans is een ‘content subscription service’. Dat houdt in dat fans mensen, al dan niet beroemd, betalen voor exclusieve content. Als gebruiker mag je zelf bepalen wat jouw volgers per maand moeten betalen. Hoe populairder je bent, des te meer je verdient. Die kant gaat Instagram niet volledig op, maar wel gedeeltelijk.

Instagram start met betaalde abonnementen

Instagram gaat influencers de mogelijkheid geven om betaalde abonnementen aan te bieden aan hun fans. Dat heeft Instagram-baas Adam Mosseri aangekondigd. Makers hebben volgens hem “behoefte aan een voorspelbaar inkomen”, zei hij in een video. “En abonnementen zijn een van de beste manieren om voorspelbare inkomsten te hebben.”

In eerste instantie zal Instagram de functie voor betaalde abonnementen uitrollen in de Verenigde Staten. Betalende abonnees zouden dan zowel exclusieve stories als lives te zien kunnen krijgen. Via een paars symbool naast hun naam, zullen de makers hen ook gemakkelijk kunnen identificeren. Maar zo expliciet als bij OnlyFans zal het niet worden, getuige de richtlijnen van moederbedrijf Meta, voorheen Facebook.

Een klein aantal makers van Instagram-content in de Verenigde Staten doet mee aan een test die deze week van start gaat, aldus Mosseri. De geselecteerde makers worden daarbij in staat gesteld om abonnementen te verkopen voor toegang tot exclusieve content, waaronder livestreams. “Na verloop van tijd hopen we deze functies uit te breiden, omdat het belangrijk is dat abonnementen worden geïntegreerd in de hele Instagram-ervaring”, aldus de topman.

Best betaalde gebruikers op OnlyFans

Dat mensen bereid zijn te betalen voor abonnementen, blijkt wel uit OnlyFans, al is daar natuurlijk ook soft-erotische content te zien. Bekijk in dit artikel de best betaalde gebruikers op dat platform.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.