Stijn Kuster
Stijn Kuster Stijl 21 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

HUF en Seiko lanceren coole betaalbare horloges in beperkte oplage

Skatemerk HUF heeft in samenwerking met Seiko twee betaalbare limited edition-horloges op de markt gebracht. Het gaat om sportieve modellen, gebaseerd op de ‘5 Sport’ van de Japanse horlogefabrikant.

Het is voor het eerst dat HUF en Seiko samenwerken aan een product. Waar in de kast duidelijk het design van de horlogefabrikant terugkomt, drukt HUF zijn stempel op het ontwerp middels de kleurstelling.

De Seiko x HUF SRPJ19

Zo krijg het ontwerp van de SRPJ19, het eerste horloge van HUF en Seiko, aardse tinten. De band is gemaakt van groen nylon, een kleur die ook terugkomt op de rand van het uurwerk.

Seiko, HUF, limited edition horloge, betaalbaar
(Afbeelding: Seiko)
seiko huf betaalbare horloges
(Afbeelding: Seiko)

De wijzerplaat is zwart met een felgroen HUF-logo. Het Seiko-logo is in een meer bescheiden beige kleur op het zwarte vlak te zien. Aan de achterkant kun je het automatische uurwerk zien draaien door een neongroen glazen plaatje. Van dit bijzondere horloge worden maar 1.000 exemplaren gebouwd.

De Seiko x HUF SRPJ20

Het tweede ontwerp van HUF en Seiko is een stuk minder bescheiden. Het horloge, de SRPJ20, heeft een gouden kast en gouden band, beide gemaakt van roestvrij staal.

Seiko x HUF SRPJ20
(Afbeelding: Seiko) (Afbeelding: Seiko)

De wijzerplaat is uitgevoerd in het donkergroen, waarop het gouden Seiko-logo meer opvalt dan de in wit uitgevoerde HUF-badge. Ook aan de achterkant komt de groene kleur terug. Net zoals bij de SRPJ19 is door dit glas de techniek van het uurwerk te zien. Van dit model komen nog minder exemplaren op de markt. Seiko bouwt slechts 300 stuks.

Betaalbare limited edition-horloges

21 april om 05.00 uur (Nederlandse tijd) gingen de horloges online en bij HUF-winkels in de verkoop. Ook kun je via de Amerikaanse site van Seiko een horloge bemachtigen. De SRPJ19 kost 380 dollar (350,89 euro), de SRPJ20 wordt verkocht voor 420 dollar (387,83 euro). De horloges zijn dus, vooral gezien de beperkte oplage, prima betaalbaar.

Seiko, HUF, limited edition horloge, betaalbaar
(Afbeelding: Seiko)

Check ook deze pikante collectie, van HUF en Playboy.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.