Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Style 20 aug 2020

Seiko 5 Sports x Street Fighter V: zes karakters krijgen eigen horloge

Liefhebbers van Japanse horloges en vechtgames opgelet. De Seiko 5 Sports krijgt een make-over in de stijl van Street Fighter V. Check deze zes nieuwe horloges, die allemaal een karakter uit de de game vertegenwoordigen.

Het duurde tot 1968 tot de Seiko 5 Sports het levenslicht zag. De Japanse horlogemaker ontwierp het klokje destijds voor een groeiende groep mannen die ook tijdens het sporten een betrouwbaar en stijlvol horloge wilde. Vorig jaar werd het horloge na jaren opnieuw op de markt gebracht en nu is er het Street Fighter V-pack. Ryu, Ken, Chun-Li, Guile, Zangief en Blanka krijgen hun eigen horloge.

Seiko 5 Sports x Street Fighter V

Net als Seiko is ook Street Fighter zo Japans als sushi. Dat verklaart de collab-collectie. De game werd in 1987 voor het eerst uitgebracht. De stijl van de karakters die je ziet in de campagne, komt uit Street Fighter V, de editie die in 2016 werd uitgebracht.

De zes karakters krijgen hun eigen klokje in een kleurcombinatie die direct te herkennen is. De Seiko 5 Sports van Ryu is overwegend wit met rode en zwarte details. Die van Chun-Li is blauw met goudkleurige details. Het horloge van van Zangief is rood en geel. Et cetera. Bekijk de edities hieronder.

Zangief

zangief, street fighter, seiko 5 sports

Ryu

ryu, street fighter, seiko 5 sports

Chun-Li

chun-li

Ken

ken

Blanka

blanka, street fighter, seiko 5 sports

Guile

guile

De Seiko 5 Sports x Street Fighter V beschikt over een Calibre 4R36 met 41 uur gangreserve, handmatige opwindfunctie en meer specificaties die je van dit iconische horloge gewend bent. De achterkant is doorzichtig en de klokjes zijn waterdicht tot meer dan 100 meter. De horloges verschijnen per editie in een gelimiteerde oplage van 9.999 stuks zijn verkrijgbaar vanaf september 2020. Over de verkoopprijs is nog niets bekend. Meer informatie vind je op de deze pagina van de Japanse horlogemaker, volledig in de stijl van het menu van de game.

Check ook: Virgil van Dijk viert titel met peperduur klokje en unieke Nike-sneakers

Reageer op artikel:
Seiko 5 Sports x Street Fighter V: zes karakters krijgen eigen horloge
Sluiten