Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 31 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze ijzingwekkende horror-serie is dé HBO Max-hit van nu

Aan timing ligt het niet, en ook niet aan kwaliteit. Het tweede seizoen van horror-serie 30 Coins is dé hit op HBO Max van nu. Dat wordt bingewatchen tijdens Halloween.

Ook Netflix kwam onlangs met een steengoede horror-serie, met onder anderen een Star Wars-icoon in de gelederen. De cast van 30 Coins is minder bekend, maar door de liefhebber van griezelverhalen zeker niet minder bemind.

30 Coins (30 Monedas) op HBO Max

30 Coins is namelijk een Spaanse horror-serie, met de officiële titel 30 Monedas. In seizoen 1, dat in 2020 uitkwam, vluchtte pastoor Vergara voor zijn verleden én de duivel. Laatstgenoemde was op zoek naar een schat: één van de 30 munten die Judas kreeg om Jezus te verraden. Uiteraard leidde dit tot een confrontatie.

Seizoen 2 is op maandag 23 oktober uitgekomen, pal voor Halloween 2023. Dit is een chronologische opvolger, dus het begint waar het vorige seizoen eindigde. Nadat Vergara een jaar in de krochten van de hel heeft doorstaan, moet hij vechten tegen een onverwachte dreiging die het voortbestaan van de wereld in gevaar brengt. Veel meer gaan we niet spoileren over deze horror-serie op HBO Max, want dat is zonde.

Horror-serie bejubeld op Rotten Tomatoes

30 Coins is op het moment van schrijven de best bekeken horror-serie wereldwijd en zelfs een van de meest gestreamde series in het algemeen. Op HBO Max heeft de horror-serie alles en iedereen van de troon gestoten, aldus filmdatawebsite Flixpatrol.

Opvallend is de hoge publieksscore op Rotten Tomatoes. Binnen dit genre is het publiek namelijk nogal kritisch. Seizoen 2 heeft een publieksscore van 78% en dat is betrekkelijk hoog. Er zijn nog niet genoeg recensies binnen voor de score onder filmritici, maar die beoordeelden seizoen 1 gezamenlijk met een score van 91%. De publieksscore voor seizoen 1 van de horrorserie was 77%. De algemene consensus: ‘Voortstuwende actie, effectieve achtervolgingen en precies de juiste hoeveelheid absurditeit maken van 30 Coins een kronkelige terror-traktatie’.

Oordeel vooral zelf: 30 Coins is nu te streamen op HBO Max.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.