Felix Decavel
Felix Decavel Entertainment 31 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Het grootste YouTube-kanaal ken je niet en geeft MrBeast nakijken

Bijna 50 miljoen abonnees meer dan eerste achtervolger MrBeast. Ooit van T-Series gehoord? Nochtans is het Indiase muzieklabel veruit het grootste YouTube-kanaal ter wereld.

Met inmiddels 205 miljoen abonnees maakt MrBeast wel een fikse inhaalbeweging. Desondanks komt YouTuber Jimmy Donaldson met zijn kanaal nog niet in de buurt van de nummer één op het platform.

MrBeast niet het grootste YouTube-kanaal ter wereld

Want op het moment van schrijven telt T-Series ruim 252 miljoen abonnees op YouTube. Hieronder kun je de populairste video van het kanaal checken. En val niet omver: het liedje uit 2019 heeft in de vier jaar sinds de upload een duizelingwekkende 1,5 miljard (!) views verzameld. Een ruwe schatting op basis van 5 euro per duizend views, leert ons dat het YouTube-filmpje alleen al zo’n 7,5 miljoen euro moet hebben opgebracht. Hopelijk ben je fan van Bollywood en Indiase muziek.

Vaaste combineert namelijk elementen van beide: hoge melancholische stemmen en soap-waardige acteerprestaties. En laat dat nou precies het straatje zijn van T-Series.

Het succesverhaal van T-Series

Het muzieklabel werd al in 1983 opgericht maar inmiddels heeft het bedrijf ook tentakels in het lucratieve Bollywood. Sinds 2014 is T-Series tevens het grootse muzieklabel van India, met een waanzinnig marktaandeel van 35 procent in een land dat bijna 1,5 miljard inwoners telt. Giganten als Sony hinken hopeloos achterop.

Daarnaast kent T-Series een ongewone oorsprong. Gulshan Kumar was begin jaren tachtig nog fruitverkoper in Delhi, maar de man richtte T-Series op om illegaal gekopieerde Hindi-muziek te verkopen. Later begon het label ook zelf met het produceren van muziek en in 1988 volgde de grote doorbraak dankzij hun officiële soundtrack van de Bollywoodiaanse blockbuster Qayamat Se Qayamat Tak. Laat je oren hieronder verwennen:

Bovendien heeft T-Series een heel netwerk op YouTube. Als je alle subscribers van hun dertig kanalen samentelt, kom je uit op bijna 400 miljoen abonnees. MrBeast heeft dus zeker nog wat werk voor de boeg om het grootste YouTube-kanaal ter wereld te worden.

Zoveel YouTube-views per maand geven je een modaal salaris

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.