Pim Jansen
Pim Jansen Hebbedingen 15 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

De Home Alone-set van LEGO zit van zolder tot kelder vol details

Een van de beste kerstcadeaus voor 2021 is deze Home Alone-bouwset van LEGO. Het huis van Kevin McCallister zit vol details uit de meest bekeken kerstfilm van de laatste decennia.

De nieuwe bouwset is ontstaan vanuit LEGO Ideas, wat betekent dat het huis van Kevin McCallister door een fan is ontworpen. Alex Storozhuk uit Oekraïne bedacht de set. “Ik groeide op met Home Alone en deze set brengt nostalgie en herinneringen terug”, zegt hij in een blogpost.

De Home Alone-bouwset van LEGO

De uiteindelijke bouwset bestaat uit 3.955 onderdelen en vijf minifiguren. Onder hen uiteraard Kevin en de twee inbrekers Harry en Marv. Ook de moeder van Kevin en die oude grijze man met de schep maken onderdeel uit van de set.

lego, set, bouwset, home alone, kerst 2021

Het huis uit de film Home Alone is vanaf de zolder tot de kelder na te bouwen en daarbij vliegen de details je om de oren. De kachel in de kelder met een LEGO-verlichtingssteen, een functie om een strijkijzer te laten vallen, slingerende verfblikken, vallende boekenplanken, een tokkelbaan van de zolder naar de boomhut, en ga zo maar door. Elke verdieping van het huis is afneembaar en de muren en het dak kunnen open, zodat je overal goed bij kunt.

lego ideas, bouwset, home alone, 2021

Via de website van LEGO is de Home Alone-bouwset te koop voor 249,95 euro. Naleveringen (de eerste lichting was in no-time uitverkocht) worden vanaf 25 november geleverd. Geen geduld? Weet dan dat de set ook te koop is via Bol.com, maar daar betaal je wel wat meer.

Grootste Ideas-set tot nu toe

Met de 3.955 onderdelen is de Home Alone-bouwset de grootste Ideas-set ooit. De grootste LEGO-bouwset ooit is de Titanic, die een paar weken geleden werd onthuld. Lees en bekijk hier meer.

lego ideas, bouwset, home alone, 2021, ideas

Dan is er ook nog de op een na grootste Star Wars-bouwset ooit, die eerder deze maand werd onthuld. Dat is deze AT-AT.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.