Alrik de Jong
Alrik de Jong Rijk en Beroemd 19 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Hier zie je in hoeveel minuten Elon Musk jouw jaarsalaris verdient

Elon Musk is de rijkste persoon op aarde en de miljarden blijven zich in hoog tempo opstapelen. En jij maar zwoegen voor dat salaris. Deze tool, die laat zien hou snel hij jouw salaris verdient, is nog eens een extra trap na.

Eerder zag je in deze eindeloze pixel-visualisatie het krankzinnige vermogen van Elon Musk in perspectief. Maar dat is nog steeds vrij abstract. In deze tool bereken je in één klap hoe snel verschillende CEO’s jouw maandsalaris verdienen.

Zo snel verdient Elon Musk jouw maandsalaris

Wat je kunt doen is de Bloomberg Billionaires Index te lijf gaan met een pen en rekenmachine. Maar waarom zou je het zelf gaan berekenen als website Simple Texting het wiskundige werk voor jou uit handen neemt?

Met deze rekentool zie je in 1 seconde hoe snel Elon Musk je salaris bij elkaar verdiend heeft. Vind je dat zelfs te veel werk om te proberen? Dan hebben wij het alvast berekend op basis van het modaal inkomen in Nederland.

Modaal inkomen in Nederland

Het modaal inkomen in Nederland ligt in 2023 op 40 duizend euro per jaar. Dit hebben we omgerekend naar dollars en in de online rekentool ingevoerd. Welnu, dat jaarsalaris van Jan Modaal heeft Elon Musk in 0,01 dag verdiend. Ofwel 0,16 uren. ofwel 9,73 minuten.

Naast Elon Musk kun je het ook berekenen met de CEO’s als Reed Hastings (Netflix), Satya Nadella (Microsoft), Tim Cook (Apple) en Mark Zuckerberg (Meta/Facebook). Niet echt eerlijk verdeeld op deze wereld. Laat ze samen eens de wereldhonger oplossen. Eerder berekenden we hoeveel de tien rijkste mensen dan alsnog overhouden.

Gewiekste salariëring bij Tesla

Onlangs werd Elon Musk nog in één klap 10 miljard dollar rijker. Nog altijd profiteert hij namelijk van van zijn gewiekste salariëring bij Tesla. Al vroeg besloot hij het als CEO zonder salaris te doen. Lees hier meer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.