Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 26 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe He-Man serie op Netflix vol sterren slaagt cum laude

De nieuwe serie over He-Man op Netflix, Masters of the Universe: Revolution, is met de volle 100% score op Rotten Tomatoes cum laude geslaagd. Kan haast ook niet anders met een stemmencast vol Game of Thrones en Star Wars-nalatenschap.

De generatie vóór Telekids keek op zaterdagochtend in zijn pyjama naar Sky Channel. En dan waren het vooral He-Man en Skeletor waar je naar uitkeek. Deze tekenfilm was gebaseerd op de speelgoedlijn Masters of the Universe van Mattel, bestaande uit razend populaire speelgoedpoppen. De animatieserie sloeg aan bij het grote publiek, waardoor de verkoop van het speelgoed ontaardde in massahysterie.

In het eerste seizoen van Netflix-serie The Toys That Made Us is een volledige aflevering gewijd aan de zeldzame constructie dat er vanuit speelgoed een serie is bedacht in plaats van andersom. Vanuit het niets werd er een verhaal verzonnen op basis van slechts wat speelgoedpoppen. De tekenfilm liep uiteindelijk van 1983 tot en met 1985, bestond uit twee seizoenen van beide 65 afleveringen en is eindeloos herhaald.

Masters of the Universe: Revolution (2024)

Masters of the Universe: Revolution is een vervolg op de sequel Revelation uit 2021. Het eerste seizoen van de Netflix-sequel werd met een 95% score onder filmcritici ook al goed ontvangen, maar met een 50% score vond het publiek de tekenfilm ‘zo zo’. Maar om het nieuwe seizoen, dat net is gelanceerd, kun je als fan echt niet meer heen. Dat scoort op Rotten Tomatoes namelijk 100% onder filmcritici en 76% onder het publiek.

In Revolution is het techniek tegen magie. He-Man en zijn vrienden bestrijden de duistere krachten van Skeletor in een episch gevecht om het hart van Eternia. Precies wat je hoopt van een Masters of the Universe-tekenfilm. Het is de ultieme viering van de franchise, die voor Netflix visueel prachtig is verbeeld door Powerhouse Animation. Nu te streamen!

Cast vol sterren

Masters of the Universe: Revolution is als tekenfilm al heerlijk, maar de kers op de sequel-taart is de stemcast vol sterren. Zo spreekt Mark Hamill (Luke Skywalker in Star Wars) de stem van Skeletor in. Liam Cunningham (Davos Seaworth in Game of Thrones) hoor je terug als Duncan alias Man-At-Arms. He-Man zelf wordt ingesproken door Chris Wood (The Vampire Diaries) en Melissa Benoist (Supergirl in verschillende DC-series) is de stem van Teela.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.