Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 27 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

HBO Max slaat toe in streamingoorlog met Wonder Woman als generaal

De onlangs gelanceerde streamingdienst HBO Max scoort abonnees bij de vleet, aangejaagd door Wonder Woman 1984. De streamingdienst komt met een arsenaal aan nieuw films en series straks ook naar Nederland? Moet Netflix vrezen?

Het Amerikaanse moederconcern AT&T zet flinke stappen in de streamingoorlog. HBO Max, waarmee AT&T de strijd aangaat met Netflix en Disney+, trekt in rap tempo massa’s nieuwe abonnees. In het vierde kwartaal van 2020 verdubbelde het aantal nieuwe klanten ten opzichte van het derde kwartaal.

Wonder Woman 1984 als grote aanjager

Na het vierde kwartaal had HBO Max in de Verenigde Staten 17,2 miljoen abonnees. Als ook de gewone HBO-abonnees worden meegeteld, heeft HBO ruim 41 miljoen abonnees en daarmee ligt AT&T naar eigen zeggen voor op schema. De première van de film Wonder Woman 1984 was volgens het bedrijf een grote aanjager voor de streamingdienst.

Wereldwijd zijn er ongeveer 61 miljoen abonnees. Vergeleken met Netflix, dat onlangs de 200 miljoen passeerde, is dat nog niet veel. Disney+ zit dichter in de buurt. Maar de groei van HBO Max gaat op dit moment sneller.

HBO Max in Nederland

Eind vorig jaar onthulde AT&T dat de nieuwe streamingdienst binnenkort in Europa, en dus ook in Nederland, wordt uitgerold. De exacte datum is nog niet bekend. Veel nieuwe films en series, waaronder Wonder Woman 1984 en The Undoing, wel.

Denk naast nieuwe series als House of The Dragon en Euphoria ook aan briljante bestaande content, zoals Joker en andere Warner Bros.-films. Ook South Park, The Fresh Prince of Bel-Air (inclusief de reünie), Game of Thrones, Westworld, The Sopranos en nog een oneindige reeks bekroonde series kijk je straks via HBO Max. En dan is er nog een bizarre lijst met HBO MAX Originals die al gemaakt zijn en op de planning staan. Bekijk hier het volledige aanbod.

🎬 Check hier de eerste recensies van Wonder Woman 1984!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.