Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 22 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Uit winterslaap gewekte Game of Thrones-fans crashen HBO Max

House of the Dragon is afgelopen weekend in première gegaan. En dat heeft HBO Max geweten. De eerste aflevering van de Game of Thrones-prequel werd zo massaal bekeken, dat de streamingdienst op tilt sloeg.

De verhaallijn in House of the Dragon speelt zich ongeveer 200 jaar voor de verhaallijn in Game of Thrones af. De hoogtijdagen van de Targaryen-dynastie staan centraal in het verhaal. In die tijd brak een bloedige burgeroorlog uit, bekend als The Dance of the Dragons, die uiteindelijk tot hun ondergang leidde. De serie is gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R.R. Martin en zit wederom vol dood, verderf en seks.

HBO Max eruit door House of the Dragon

Game of Thrones is een van de populairste series ooit, zo niet de populairste. En de fans zijn er nog, zo blijkt. House of the Dragon is zondag zo populair gebleken dat streamingdienst HBO Max voor een deel van de gebruikers crashte.

Volgens moederbedrijf Warner Bros. Discovery is de eerste aflevering van de serie door miljoenen abonnees “succesvol bekeken”. Slechts bij een “klein aantal gebruikers” ging het mis. Zij gebruikten volgens een woordvoerder een apparaatje van Amazon om HBO Max op hun tv af te spelen. Desondanks regende het klachten op Twitter.

Game of Thrones-fans uit winterslaap

House of the Dragon ging om 21.00 uur in New York online. Dat was om 03.00 uur in Nederland, waardoor fans hier de serie vermoedelijk nog niet in groten getale hebben bekeken. De serie speelt zich een kleine 200 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af. Die laatste serie werd een enorme kaskraker. Volgens HBO werd de laatste aflevering, die ruim drie jaar geleden uitkwam, door meer dan 19 miljoen mensen bekeken.

Interview | House of the Dragon-acteur over de druk van Game of Thrones

HBO Max is niet de enige streamingdienst waar populaire series voor problemen zorgen. Netflix had eerder dit jaar last van storingen toen de seizoensfinale van Stranger Things beschikbaar kwam op die streamingdienst.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.