Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 20 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

HBO Max zet grote stap met gratis nieuwe divisie

Een grote veldslag in de streamingoorlog. Vanaf oktober breidt HBO Max het aanbod uit met livestreams van sportwedstrijden. En de eerste vijf maanden zal dit volledig gratis zijn.

Manners heeft contact opgenomen met de Nederlandse tak van moederbedrijf Warner Bros. voor meer info. En voorlopig gaat het alleen om de Amerikaanse versie van HBO Max.

Hoe dan ook is de stap naar de sportwereld groot nieuws in het streaminglandschap. En zonder meer een voorbode voor wat in Europa evenwel staat te gebeuren.

HBO Max breidt aanbod uit met sportwedstrijden

Overigens betreft het geen nieuw abonnement maar een optionele toevoeging. Voel je dus niets voor sport, dan betaal je ook niets. De nieuwe add-on wordt op 5 oktober in Amerika gelanceerd maar zal nog tot 29 februari volledig gratis zijn voor elke bestaande abonnee van HBO Max. Daarna zal het extra pakket 9,99 dollar per maand kosten bovenop de prijs van een abonnement.

Sinds de overname van de streamingdienst kan HBO Max (kortweg ‘Max’ in de Verenigde Staten) ook gebruik maken van de uitgebreide portfolio van moederbedrijf Warner Bros. Discovery. En daar horen veel sportevenementen bij. In samenwerking met sportnieuwswebsite Bleacher Report zal de mediagigant minstens 300 sportevenementen per jaar aanbieden op HBO Max.

Onder andere wedstrijden van de NBA, de MLB, de NHL en het NCAA-circuit zullen live te bekijken zijn.  Ook heeft Warner Bros. Discovery de rechten van de 24u LeMans tot de beschikking. Daarnaast zal het mogelijk zijn de evenementen op een later tijdstip terug te kijken. Golf, voetbal en wielrennen zouden  evenwel op tafel liggen.

“We bevinden ons in een unieke positie om kijkers de beste selectie van topsport, spannende evenementen en fangerichte aanvullende programmering te bieden”, aldus Luis Silberwasser, voorzitter en CEO van Warner Bros. Discovery Sports. “Allemaal binnen een fantastisch multisportproduct dat zal voldoen aan de veranderende consumptiebehoeften van onze kijkers – zowel casual als hardcore sportfans.”

Verder is de uitbreiding van het HBO Max-aanbod met sport niet de enige laatste ontwikkeling. Warner Bros. is eveneens van plan meer in te zetten op actualiteit, met de toevoeging van een live CNN-kanaal.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.