Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 27 nov 2023
Leestijd: 1 minuut

HBO Max scoort hit met verrassende DC-superheldenfilm

HBO Max heeft een wereldhit te pakken die we niet zagen aankomen. De nieuwe DC-superheldenfilm Blue Beetle is al een aantal dagen op rij de best bekeken film op HBO Max wereldwijd.

Fans van superheldenfilms als Batman en Superman moeten niet te snel enthousiast worden. Blue Beetle is van een ander laken en pak. Er zit namelijk een komediesausje overheen. Verwacht geen grimmige cinema zoals Joker. Neemt niet weg dat zowel filmcritici als het publiek behoorlijk te spreken zijn over de film.

Blue Beetle op HBO Max

Het plot. Jaime komt in het bezit van scarabee, een oude reliek dat buitenaardse biotechnologie blijkt te zijn. Wanneer de reliek Jaime kiest als zijn symbiotische gastheer, krijgt hij een superheldenpak dat over buitengewone krachten bezit. Het titelpersonage in Blue Beetle wordt gespeeld door, vooral bekend van zijn rol in Cobra Kai.

De film is gebaseerd op de gelijknamige supergeld uit de DC-stripboeken. Zijn debuut maakte hij overigens in Mystery Men Comics #1 (augustus 1939) van Fox Comics. In augustus 2023 ging de film in première in de bioscoop, inmiddels kun je streamen via HBO Max. Met een budget van 120 miljoen heeft de film 129 miljoen opgeleverd aan kaartverkoop. Het streamsucces is tot nu toe groter.

Goede kritieken voor DC-superheldenfilm

Volgens filmdatawebsite Flixpatrol is Blue Beetle wereldwijd de meest gestreamde film op HBO Max. En de recensies mogen er ook zijn.

blue beetle hbo max hit best bekeken dc film
(Afbeelding: Warner Bros. Pictures)

Op Rotten Tomatoes scoort Blue Beetle een score van 78% onder filmcritici en en 91% onder het publiek. Dat is erg hoog voor een DC-superheldenfilm met een grappig karakter. “Charmant, wegwerp-popvermaak. Niet elke film hoeft een apocalyptisch spektakel te zijn. Dit is gewoon leuk vermaak”, schrijft Fiction Machine treffend. IMDb is minder positief met een rating van 6 uit 10.

Oordeel vooral zelf: Blue Beetle is nu te streamen op HBO Max.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.