Tessa Ham
Tessa Ham Rijk en Beroemd 26 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Miljoenen harken: dit zijn de 10 hardste werkers in Hollywood

Acteren mag dan goed verdienen, het is ook keihard werken. Zeker voor sommige Hollywood-sterren, die in de ene na de andere film verschijnen. Maar welke acteurs en actrices spannen nou de kroon? Dit zijn de tien hardste werkers in Hollywood.

Platform Resume.io verzamelde data van IMDb, Forbes, CNBC en Oscars.org om erachter te komen wie er in de jaren 2010 tot en met 2020 het hardste heeft gewerkt in Hollywood. Deze bezige bijen hebben niet stilgezeten.

De hardste werkers in Hollywood

Achter elke Hollywood-ster staat vermeld hoeveel credits ze hebben. Het gaat hierbij om al hun baantjes, niet alleen om de rollen die ze gespeeld hebben. Zo hebben veel acteurs ook geproduceerd en geregisseerd of scripts en soundtracks geschreven.

1. Eric Roberts (407 credits)

Waar andere acteurs op een gegeven moment willen regisseren of iets gaan schrijven, heeft Eric Roberts zijn eerste plek bijna helemaal te danken aan zijn acteerwerk. Volgens de data heeft hij 407 baantjes gehad, waarvan hij 391 keer in de rol van een personage is gekropen.

2. James Franco (245 credits)

James Franco verovert plek 2 in de lijst. Dat komt niet alleen door zijn acteerwerk, maar ook door het feit dat hij inmiddels produceert, schrijft én regisseert.

3. Kevin Hart (163 credits)

Kevin Hart begon zijn carrière als stand-upkomiek. In het jaar 2000 bood acteur Judd Apatow hem een acteerrol aan in de tv-serie Undeclared. Dat duurde 1 seizoen, maar daarna ging het balletje rollen voor Hart in Hollywood.

4. Seth Rogen (161 credits)

Net als James Franco was Seth Rogen niet alleen druk bezig met acteren, maar ook met schrijven, produceren en regisseren. Dat leverde hem een mooie vierde plek op in deze lijst.

5. Dwayne Johnson (151 credits)

Dwayne Johnson speelde van 2010 tot en met 2020 in 64 films. Zeker de laatste jaren lijkt het wel alsof hij in elke grote blockbuster zit. Dat levert hem geen windeieren op, want Johnson is nu de best betaalde acteur ter wereld.

6. Keegan-Michael Key (131 credits)

Ook Keegan-Michael Key heeft niet stilgezeten. Na Eric Roberts en James Franco is hij verrassend genoeg de Hollywood-ster die de meeste ‘acting credits’ heeft. Hij verscheen 88 keer op het grote of kleine scherm in de jaren 2010 tot en met 2020.

7. Tiffany Haddish (121 credits)

Tiffany Haddish is blijkbaar goed gezelschap. Naast rollen in films als Girls Trip en The Lego Movie 2 wordt de actrice vaak uitgenodigd voor talkshows en spelshows. Ze is de Hollywood-ster die het meest als zichzelf verschijnt (47 keer).

8. Idris Elba (115 credits)

In een interview uit 2015 met de Britse krant Daily Mail zegt Idris Elba dat hij heeft gevochten voor elke klus die hij ooit kreeg. “Ik ben een rare, lange zwarte man die niet helemaal in het plaatje past”, zei hij toen. “En nu, 25 jaar later heb ik, al zeg ik het zelf, een mooie carrière.”

9. Will Smith (114 credits)

Will Smith is van 2020 t/m 2021 relatief weinig in de rol van een personage gekropen vergeleken met de andere acteurs in dit lijstje. Deze negende plek heeft hij dan ook bereikt door zijn ‘soundtrack credits’. Niemand anders maakte zoveel (39) soundtracks in Hollywood.

10. Samuel L. Jackson (114 credits)

Samuel L. Jackson is inmiddels een veteraan in Hollywood. Hoewel hij al 72 jaar oud is, lijkt hij nog lang niet uit geacteerd te zijn. Hopelijk gaat dit nog een decennium zo door.

De hele lijst met de hardst werkende Hollywood-sterren vind je op Resume.io.

De best betaalde acteurs van nu verdienen meer dan ooit

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.